Nieuwjaarsreceptie 7 januari 2020

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Terneuzen is op dinsdag 7 januari 2020. De bijeenkomst is van 16.30 tot 19.00 uur in het Scheldetheater in Terneuzen. Het gemeentebestuur nodigt inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen van harte uit om bij de receptie aanwezig te zijn.

De nieuwjaarsreceptie staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Vrijheid lijkt inmiddels een vanzelfsprekendheid, maar is het zeker niet. Daar willen we bij stilstaan. En ook bij waarom we sámen de geschiedenis levend moeten houden.

Gastspreker: Tobias van Gent

Om 17.30 uur wordt het nieuwe jaar ingeluid met de nieuwjaarsboodschap van burgemeester Jan Lonink. Tobias van Gent is als spreker te gast. Hij is Tweede Kamerlid voor de VVD en heeft onder andere de herdenking van 75 jaar vrijheid in zijn portefeuille. Voor hij in 2018 als Kamerlid werd geïnstalleerd, was Van Gent docent geschiedenis en politieke wetenschappen aan de University College Roosevelt in Middelburg. Van Gent is samen met Hans Sakkers auteur van het boek De Slag om de Schelde.

U bent van harte welkom! Graag tot ziens op 7 januari.