Opnieuw start Scheldeprijs in Terneuzen

De wielerklassieker de Scheldeprijs start op 8 april 2020 opnieuw vanuit Terneuzen. Onlangs werd het parcours van de Scheldeprijs gepresenteerd.

Jack Begijn, wethouder Sport: “We zijn enorm trots dat de start van de oudste Vlaamse voorjaarsklassieker opnieuw in Terneuzen plaatsvindt. Extra mooi dit jaar is de toevoeging van een plaatselijke ronde in Terneuzen. Dit betekent een extra passage langs de startlijn, waarna de strijd ook daadwerkelijk hier al losbarst. We hopen dat we weer vele Vlaamse en Nederlandse wielerfans mogen begroeten!”

De plaatselijke ronde ziet er als volgt uit: de renners slaan na het startschot rechtsaf de Scheldeboulevard op en rijden via de Willem de Zwijgerlaan, Zuidlandstraat, Dokweg, Mr. F.J. Haarmanweg, Kennedylaan, Schuttershofweg, Axelsedam, Heerengracht, De Blokken opnieuw over de startlijn. Dan gaat de koers officieel van start! Vervolgens koersen ze over het sluizencomplex en het Maintenance Valuepark (Innovatieweg) en duiken ze de Westerscheldetunnel in. Aan de overkant gaan ze via Walcheren en de Bevelanden richting finishplaats Schoten.

Renners van hoogste niveau

Op dit moment hebben 11 ploegen van het hoogste niveau hun aanwezigheid in de 108e Scheldeprijs bevestigd, waaronder de Belgische WorldTour teams Deceuninck – Quick-Step, ploeg van tweevoudig winnaar Fabio Jakobsen, en Lotto Soudal, dat Caleb Ewan in de rangen heeft. Ook UAE Team Emirates is present. Andere teams die aanwezig zijn, zijn Bahrain-McLaren, Trek – Segafredo en het BORA-Hansgrohe team. Israel Start-Up Nation (ploeg van André Greipel) en Cofidis (ploeg van Elia Viviani) zullen zeker mee sprinten om de zege in Schoten. Bij de UCI Pro Teams is het onder andere uitkijken naar het Belgische Alpecin-Fenix, de ploeg van Belgisch kampioen Tim Merlier en het Franse Team Arkea-Samic. Lees meer informatie op de website www.scheldeprijs.be