Staat de Scheldeprijs al in uw agenda?

Op woensdag 8 april start voor de derde maal de grote wielerklassieker, de Scheldeprijs, in Terneuzen! U kunt die dag bekende wielrenners van dichtbij zien. En nieuw is een plaatselijke ronde door Terneuzen. Iedereen is van harte welkom om dit spektakel mee te maken. Noteer 8 april dus in uw agenda!

Programma (toegang gratis)
• Vanaf 10.00 uur kunt u de rennersbussen bezoeken op het Stadhuisplein;
• Om 11.00 uur worden de renners voorgesteld op het podium op de Markt;
• Om 12.15 uur volgt het startschot door burgemeester Jan Lonink.

Plaatselijke ronde

De plaatselijke ronde ziet er als volgt uit: de renners slaan na het startschot rechtsaf de Scheldeboulevard op en rijden via de Willem de Zwijgerlaan, Zuidlandstraat, Dokweg, Mr. F.J. Haarmanweg, Kennedylaan, Schuttershofweg, Axelsedam, Heerengracht, De Blokken opnieuw over de startlijn naast het stadhuis. Vervolgens koersen ze over het sluizencomplex en rond het Maintenance Valuepark. Op de Innovatieweg gaat de koers officieel van start! Vervolgens duiken ze de Westerscheldetunnel in. Aan de overkant gaan ze via Walcheren en de Bevelanden richting finishplaats Schoten in België.

Elf UCI World-teams en grote sprintersnamen

Op dit moment hebben zich al 21 ploegen aangemeld waaronder 11 ploegen van het hoogste UCI World-Team niveau. Aan de start in Terneuzen verschijnen de UCI World-Teams van Deceuninck-Quick-Step, ploeg van tweevoudig winnaar Fabio Jakobsen, en Lotto Soudal met Caleb Ewan in de gelederen. Ook UAE Team Emirates, ploeg van Kristoff, Philipsen en Gaviria, tekent present. Verder zullen ook Bahrain-McLaren, het nieuwe team van drievoudig winnaar Mark Cavendish, Trek-Segafredo, de ploeg van regerend wereldkampioen Mads Pedersen, en het BORA-hansgrohe team van Pascal Ackermann aanwezig zijn. Bij de UCI ProTeams is het onder andere uitkijken
naar het Belgische Alpecin-Fenix, de ploeg van Belgisch kampioen Tim Merlier, en het Franse Team Arkea-Samic dat Nacer Bouhanni afgelopen winter binnenhaalde.
Wie volgt Fabio Jakobsen op 8 april op en gaat als eerste over de eindmeet in Schoten? Meer informatie over de Scheldeprijs is te vinden op de website