Juli, augustus, september

 • Open Monumentendag 2020: anders dan anders

  09 september 2020

  Op zaterdag 12 september stellen verschillende monumenten in de gemeente Terneuzen hun deuren open voor publiek. Vanwege de coronamaatregelen is het aanbod beperkter dan voorgaande jaren. Desondanks, en met inachtneming van die maatregelen, kan op onderstaande locaties de Open Monumentendag worden ervaren.

 • FMR Producties stelt gemeentegids Terneuzen samen

  01 september 2020

  Bent u contactpersoon voor een vereniging of stichting? Dan kunt u de komende periode gebeld worden door FMR Producties. Dit bedrijf stelt de gemeentegids van Terneuzen samen. Bedrijfseigenaren kunnen gebeld worden met de vraag om te adverteren in de gids.

 • Ruim 1300 Zeeuws-Vlamingen gaven hun mening over het klimaat

  12 augustus 2020

  Van 10 juni tot en met 3 juli 2020 konden inwoners uit Zeeuws-Vlaanderen de enquête over het klimaat en de klimaatverandering invullen. De enquête bestond uit vier thema’s: wateroverlast, droogte, hitte en overstroming. Aan de respondenten werd gevraagd wat zij op het gebied van deze thema’s acceptabel vinden en welke knelpunten zij ervaren. In totaal vulden 1.367 inwoners de enquête in, waarvan 1.157 inwoners alle vragen hebben ingevuld.

 • Burgemeester Terneuzen sluit drie panden wegens drugs

  27 juli 2020

  Burgemeester Jan Lonink heeft deze maand drie panden gesloten vanwege drugsovertredingen. In Sas van Gent gingen een loods en een woning met bijbehorende berging op slot. Deze sluitingen blijven een halfjaar van kracht. In Sluiskil betreft het een woning, die voor drie maanden is verzegeld.

 • Fietskluizen te huur op busstation Terneuzen

  16 juli 2020

  Het busstation bij de sluizen in Terneuzen is een belangrijke opstapplaats. Veel reizigers komen met de fiets en stappen hier in de bus. Voor reizigers die hun fiets extra veilig willen stallen, zijn fietskluizen te huur.

 • Werkzaamheden brug Sluiskil

  14 juli 2020

  Rijkswaterstaat voert op zaterdag 18 juli werkzaamheden uit aan de draaibrug bij Sluiskil. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, is de brug van 6.00 tot 16.00 uur gestremd voor wegverkeer.

 • Bronzen Nederlands keurmerk voor Toegankelijkheid ’t Kaaike

  14 juli 2020

  Dorpshuis ‘t Kaaike in Zuiddorpe heeft het bronzen Nederlands keurmerk voor Toegankelijkheid!

 • Volop activiteiten in natuurspeeltuin De Boomhut

  14 juli 2020

  Natuurspeeltuin De Boomhut in Terneuzen is de hele zomervakantie open! Natuur&Zo verzorgt iedere middag een activiteit in de speeltuin.

 • Gefaseerde opening buitenbaden met bloktijden

  04 juni 2020

  De openluchtzwembaden gaan weer open! In mei heeft het gemeentebestuur van Terneuzen besloten dat dit gefaseerd gebeurt. De buitenbaden in Axel, Sas van Gent en Terneuzen gaan zaterdag 6 juni a.s. weer open.
  De zwembaden in Koewacht en Zaamslag openen zaterdag 27 juni a.s. hun deuren. Om de zwembaden op een veilige en verantwoorde wijze te openen geldt een aantal coronabeperkingen.