Gefaseerde opening buitenbaden met bloktijden

De openluchtzwembaden gaan weer open! In mei heeft het gemeentebestuur van Terneuzen besloten dat dit gefaseerd gebeurt. De buitenbaden in Axel, Sas van Gent en Terneuzen gaan zaterdag 6 juni a.s. weer open.
De zwembaden in Koewacht en Zaamslag openen zaterdag 27 juni a.s. hun deuren. Om de zwembaden op een veilige en verantwoorde wijze te openen geldt een aantal coronabeperkingen.

Beperkt aantal

Vanwege de coronamaatregelen laten we een maximaal aantal bezoekers tegelijkertijd toe. We gaan daarom in bloktijden bezoekers toelaten. Er zijn bloktijden van 50 minuten voor banenzwemmen en er is een bloktijd (van 13.30 uur tot 17.30 uur) voor vrij zwemmen. Voor banenzwemmen kan er één persoon per baan zwemmen. Het aantal banen is afhankelijk van het zwembad. Ook bij het vrij zwemmen stellen we een maximaal aantal bezoekers in dat tegelijkertijd naar binnen kan. Dit heeft te maken met de afstand van anderhalve meter per bezoeker. Voor Axel zijn dit er nu 400, voor Koewacht 250, voor Sas van Gent 250, voor Terneuzen 200 en voor Zaamslag 80. De ligweides en de toiletten kunnen worden gebruikt, de douches niet. Kleedruimten zijn beperkt beschikbaar.

Blok je tijd

Om grip te hebben op het aantal bezoekers is het nodig dat je vooraf reserveert. Reserveer via de webshop van Vliegende Vaart. In de webshop en in onze app vind je meer informatie over de bloktijden (App downloaden: Download dan de 'Sportcom' App in de App Store of Google Play Store en zoek vervolgens op: Sportcentrum Vliegende Vaart.) Aan de kassa van het zwembad wordt je e-ticket afgewaardeerd. We verkopen geen kaartjes aan de kassa. Reserveer tijdig, want vol=vol. De prijs voor een bloktijd is € 3,00. (Gratis) abonnementen of 10-badenkaarten zijn er dit jaar niet. De ouders van de kinderen die vallen onder het minimabeleid krijgen deze week bericht over de mogelijkheden voor het bezoek van het zwembad.

Weer of geen weer

Dit jaar hebben we geen weersafhankelijke openstelling. De buitenbaden zijn iedere dag open, weer of geen weer. De buitenbaden zijn open tot en met zondag 30 augustus 2020.

Let op: ga niet naar het zwembad als u kenmerken van het coronavirus hebt.