Medewerkers onderwijs en kinderopvang, dankjewel!

Sinds medio maart 2020 heeft het leven een bizarre wending gekregen. Wat voordien de normaalste zaak van de wereld was, is dat nu niet meer. Zeker ook niet voor zij die werkzaam zijn in het onderwijs en de kinderopvang. Zij hebben met zijn allen keihard gewerkt om het onderwijs en de kinderopvang onder die moeilijke omstandigheden vorm te geven. Daarvoor hebben de Zeeuws-Vlaamse gemeentebesturen grote bewondering. Als dank voor de tomeloze inzet en de fijne samenwerking, werd bij hen namens de drie Zeeuws-Vlaamse wethouders van Onderwijs en Kinderopvang een klein presentje bezorgd.

Wethouder Sonja Suij (Onderwijs) ging persoonlijk langs bij De Twijn en De Springplank in Terneuzen. Sonja Suij: “We zijn bijzonder trots om op de onderwijs- en de kinderopvangteams te kunnen bouwen en vertrouwen! Denken in oplossingen, schouders er onder én een knap staaltje pure solidariteit. Dát waren de kenmerken van de Zeeuws-Vlaamse onderwijsen kinderopvangwereld tijdens de coronaperiode van maart tot juli 2020.” Het begon met het opzetten van de noodopvang. Al snel volgde de opvang van kwetsbare kinderen. Ook het leren op afstand werd voortvarend en creatief opgepakt. Het was een enorme klus. Het vergde snel schakelen, vakmanschap, flexibiliteit en vereende krachten en dat alles onder zeer hoge druk.

Gastouder, en ook noodopvang verzorgd?

Bent u gastouder en heeft u dit voorjaar ook noodopvang verzorgd? Meld u zich dan vóór 1 oktober 2020. Meld u aan via het formulier.  Ook u ontvangt dan uiteraard nog een attentie.