Ommetjes vanuit alle kernen

Bewegen is belangrijk voor onze gezondheid. Nu velen van ons vanwege het coronavirus thuis werken en binnen sporten nog niet mag, is wandelen in de eigen omgeving leuk en ontspannend. Vandaar dat wij vanaf nu iedere week een ommetje belichten in het Advertentieblad. We maken er 14. Een vanuit elke kern. De ommetjes zijn 3 tot 6 kilometer lang.

Wethouder Jack Begijn (Sport): “We nemen u tijdens de ommetjes mee naar de mooiste plekken. Ook laten we u sporen uit het verleden ontdekken. We wandelen veelal over onverharde paden en vaak ook over privéterrein, natuurlijk met toestemming van de eigenaar. Heeft u na het ommetje nog niet genoeg van wandelen en wilt u meer ontdekken? We hebben voor elke kern nog een tweede (langer) ommetje gemaakt. Ik wens iedereen veel wandelplezier! En denk aan de coronaregels.”

Erfgoedlijnen

We combineren bij elk ommetje het wandelnetwerk met een verhaal uit de Zeeuwse Erfgoedlijnen. Hierdoor leer je de (cultuur-)historie van een kern beter kennen. In grensdorp Koewacht is bijvoorbeeld veel te vinden over de diverse oorlogen die zijn gevoerd: de Tachtigjarige Oorlog, Eerste Wereldoorlog, Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Hier past de erfgoedlijn ‘Strijdtoneel in de Delta’ bij. Alle ommetjes plaatsen we ook op: www.terneuzen.nl/ommetjes en www.stadterneuzen.nl