Ruim 1300 Zeeuws-Vlamingen gaven hun mening over het klimaat

Van 10 juni tot en met 3 juli 2020 konden inwoners uit Zeeuws-Vlaanderen de enquête over het klimaat en de klimaatverandering invullen. De enquête bestond uit vier thema’s: wateroverlast, droogte, hitte en overstroming. Aan de respondenten werd gevraagd wat zij op het gebied van deze thema’s acceptabel vinden en welke knelpunten zij ervaren. In totaal vulden 1.367 inwoners de enquête in, waarvan 1.157 inwoners alle vragen hebben ingevuld.

Van de respondenten kwam 30% uit Hulst, 33% uit Sluis en 36% uit Terneuzen. 1% van de respondenten woont niet in een Zeeuws-Vlaamse gemeente.

Regenton

927 respondenten lieten hun e-mailadres achter om kans te maken op het winnen van een regenton. Onder deze respondenten zijn 25 regentonnen verloot. Wethouder Ben van Assche (gemeente Terneuzen), wethouder Gino Depauw (gemeente Hulst) en wethouder Rian de Feijter (gemeente Sluis) overhandigden op woensdag 12 augustus regentonnen aan een aantal prijswinnaars. De overige winnaars halen hun ton binnenkort op.

Resultaten

Op dit moment worden de resultaten van de enquête geanalyseerd. Zodra meer bekend is over de resultaten, delen we deze informatie. We gebruiken de uitkomsten van de enquête om een gezamenlijke richting te bepalen en om een strategie voor klimaatveranderingen op te stellen.