Wielerwedstrijd Scheldeprijs: start in Terneuzen afgelast

De start van de Scheldeprijs op 14 oktober in Terneuzen wordt afgelast. Dit heeft Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen, besloten. Het startevenement van de profwielerwedstrijd wordt afgelast vanwege de onlangs aangescherpte coronamaatregelen.

Het is niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen, waaronder het weren van het publiek te voldoen. Bovendien moet ook extra rekening worden gehouden met het maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn als groep en de sporters en organisaties vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is.

Burgemeester Jan Lonink: “Na de twee eerdere succesvolle edities van de Scheldeprijs met de start in Terneuzen, is het buitengewoon jammer dat de wielerwedstrijd dit keer niet vanuit Terneuzen kan vertrekken. Het is echter, gezien de coronamaatregelen, nu niet mogelijk om de start hier door te laten gaan.” Ook Jack Begijn, wethouder van Sport, toont zich teleurgesteld over het onvermijdelijke besluit: “Een pijnlijke beslissing, vooral gezien de eerdere succesvolle startedities in Terneuzen. Het is nu niet anders. Wij hebben echter een goede relatie met zowel Flanders Classics als met het wielercomité in finishplaats Schoten. Vanuit die relatie kijken wij alweer vooruit naar de Scheldeprijs-editie van volgend jaar.”