Zeeuws Meisje #Vrijheid voor 75 jaar VN

Van 23 oktober tot en met 6 november exposeert de gemeente Terneuzen drie portretten van de Zeeuwse fotograaf Rem van den Bosch. Deze zijn, voor bezoekers alleen vanaf de buitenkant, te zien in de stadhuishal, begane grond.

De drie portretten maken deel uit van zijn nieuwste campagne, Zeeuws Meisje #Vrijheid. Dit project gaat over 75 jaar vrijheid anno 2020 en staat stil bij 75 jaar Verenigde Naties (VN) en het  Kinderfonds van de Verenigde Naties UNICEF.

Vier vrijheden

De fotograaf verbindt de Vier Vrijheden van Roosevelt met traditionele Zeeuwse streekdracht. Het resultaat is een portretserie van 26 meisjes van verschillende culturele achtergrond, geboren in Zeeland, tussen de 6 en 14 jaar, gefotografeerd in Four Freedoms Dresses. Met het project Zeeuws Meisje #Vrijheid wil de fotograaf bijdragen aan een debat over voorwaarden voor vrijheid en de inspanning die het vraagt om haar te verdedigen. En thema’s als migratie en diversiteit bespreken en het vrijheidsbesef aan een volgende generatie doorgeven.

VN-blauw

Ter ere van het 75-jarig bestaan van de VN, kleuren tientallen gebouwen en objecten in Nederland van maandag 19 oktober tot en met zaterdag 24 oktober blauw. De gemeente Terneuzen doet ook mee en verlicht het bruggetje tussen de Herengracht en de Rosegracht ‘s avonds en ’s nachts VN-blauw.

Tijdens een bijzondere VN75 estafette week wordt aandacht gevraagd voor vrede en vrijheid en voor het werk van de VN. Meer informatie vind je op de website van de VN.