Begraafplaats Philippine weer geopend

In 2019 startten wij met de aanpak van de gemeentelijke begraafplaatsen. Stuk voor stuk nemen we alle gemeentelijke begraafplaatsen onder de loep. De gemeentelijke begraafplaats te Philippine is de eerste begraafplaats die we onder handen namen. Graag delen wij het resultaat met u.

Herinrichting begraafplaats Philippine
Op het planten van nieuwe bomen na, is de herinrichting van de gemeentelijke begraafplaats in Philippine afgerond. De aangepaste begraafplaats voldoet weer aan de eisen van deze tijd en er is weer voldoende ruimte om graven uit te geven. De grootste wijzigingen zijn:

  • de graven, waarvan nabestaanden afstand hebben gedaan, zijn (visueel) geruimd;
  • het grind is vervangen door gras;
  • er is nieuwe beplanting aangeplant;
  • we hebben een strooiweide voor asverstrooiingen gemaakt.
    Om de werkzaamheden uit te voeren en het gazon te laten groeien sloten we de begraafplaats tijdelijk voor publiek. Op 1 juni 2021 is de begraafplaats weer opengesteld. Komend najaar planten we nog een aantal nieuwe bomen. Daarmee is de herinrichting klaar.

Vervolg
In navolging van Philippine zijn wij nu aan de slag met de begraafplaats aan de Westsingel te Axel. Daar zijn we volop bezig met de inventarisatie van alle graven en de controle van de registratie van nabestaanden. Na deze inventarisatie bekijken we hoe we deze begraafplaats toekomstbestendig kunnen maken. Wilt u hierover meedenken dan horen we dit graag van u.

Bent u een nabestaande?
Het is belangrijk dat voor ieder graf een nabestaande geregistreerd staat. Zo weten wij wie we moeten benaderen over het behoud van het graf. Bent u nabestaande van een overleden dierbare en staat u geregistreerd of weet u zeker dat een nabestaande geregistreerd staat? Dan hoeft u niets te doen. De geregistreerde nabestaande ontvangt bericht over het betreffende graf als dat nodig is. Twijfelt u of er iemand geregistreerd staat als nabestaande? Dan kunt u dit bij ons navragen. Dit kan door: