Dodenherdenking 2021

De Dodenherdenking op 4 mei in de gemeente Terneuzen is net als vorig jaar zonder publiek. Want tijdens corona zijn bijeenkomsten niet toegestaan

Om toch op gepaste wijze te herdenken leggen de organiserende comités aan de vooravond van de herdenking kransen bij enkele van de gebruikelijke oorlogsmonumenten. Foto’s van de herdenkingsplechtigheid zullen we delen op facebook van de gemeente Terneuzen. Namens de gemeente Terneuzen zijn daarbij aanwezig: Wethouder en 1e loco burgemeester Frank van Hulle in Terneuzen, wethouder Jurgen Vervaet in Axel, wethouder Frank Deij in Biervliet, wethouder Sonja Suij in Koewacht en wethouder Jack Begijn in Zaamslag. De toespraak bij de Dodenherdenking kun je hier lezen.

Landelijk

Op de avond van 4 mei gaan in Nederland vanaf 18.00 uur de vlaggen halfstok en luiden vanaf 19.45 uur de klokken. Vanaf 20.00 uur worden twee minuten stilte in acht genomen. De nationale Dodenherdenking vindt plaats op de Dam. De plechtigheid op de Dam in Amsterdam wordt live uitgezonden; met twee minuten stilte, de taptoe en de kranslegging. Ook de toespraak van Andre van Duijn wordt uitgezonden. Bij de plechtigheid is geen publiek aanwezig.