Openluchtbaden gefaseerd open

Donderdag 27 mei gaan de openluchtbaden in Axel en Sas van Gent open. De openluchtbaden in Koewacht en Zaamslag openen later, namelijk op donderdag 1 juli. Het openluchtbad in Terneuzen is al open voor baan- en recreatief zwemmen.

Voor alle openluchtbaden gelden dezelfde regels. Voor het banenzwemmen kunnen de regels per locatie verschillen. Dit heeft te maken met de grootte van het zwembad. De belangrijkste regels op een rijtje:

• Er mogen maximaal 200 personen komen vrijzwemmen
• De douches zijn niet geopend
• Reserveren is verplicht!
• U houdt 1,5 meter afstand van elkaar
• Bij klachten blijft u thuis!

Binnenbad Sportcentrum Vliegende Vaart gesloten

Nu het openluchtbad in Sportcentrum Vliegende Vaart geopend is, is het binnenbad net als andere jaren gesloten. Zwemmen in het binnenbad is zolang het openluchtbad open is, niet mogelijk.

Uitzondering voor mensen met fysieke klachten

Mensen die door fysieke klachten (bijvoorbeeld reuma) niet in het buitenbad kunnen zwemmen, mogen t/m 18 juli 2021 op maandag en woensdag van 13.00 tot 13.50 uur banen zwemmen in het instructiebad binnen. Let op: reserveren is verplicht en er zijn maximaal 15 personen tegelijk toegestaan.

Meer informatie

Voor meer informatie over de coronaregels, zwemlessen, abonnementen en meer verwijzen we u naar de website van Sportcentrum Vliegende Vaart. Bekijk de website.