Symposium ‘Samen kansen verzilveren in de grensregio’ via livestream te volgen

Ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Jan Lonink op vrijdag 23 april organiseren we van 10.00 tot 12.00 uur het symposium ‘Samen kansen verzilveren in de grensregio!’. U kunt dit symposium volgen via een livestream op lonink.terneuzen.nl.

Het symposium richt zich op grensoverschrijdende samenwerking en de thema’s veiligheid, bestuurlijke samenwerking, cultuur en economie.

Nederlandse, Vlaamse en Zeeuwse sprekers

Raymond Knops, demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, opent met zijn visie op de kansen voor de grensregio. Daarna gaat Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid, in op grensoverschrijdende samenwerking. De Vlaamse journaliste en VRT-nieuwslezeres Hanne Decoutere presenteert het symposium. Zij begeleidt meerdere dialogen tussen Vlaamse en Zeeuwse sprekers. Deze themagesprekken worden ingeleid door: Han Polman (commissaris van de Koning), Filip D’havé (Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse regering in Nederland) en Daan Schalck (CEO North Sea Port). Jan Lonink wordt tijdens het symposium gevraagd op de onderwerpen te reageren.

Meer informatie

Wilt u live meekijken? Klik dan op de link die op 23 april op lonink.terneuzen.nl staat! Meer informatie over de uitzwaaidag van burgemeester Jan Lonink vindt u op lonink.terneuzen.nl.