Tourist Information Point (TIP) in het Portaal van Vlaanderen geopend

Op donderdag 24 juni is het nieuwe Toeristisch Informatie Punt in het Portaal van Vlaanderen aan de Beneluxweg in Terneuzen officieel geopend.

“Hoewel het voor de VVV Zeeland eindigt, blijft Zeeland oneindig mooi. En dat geldt ook voor onze eigen stad, Terneuzen. Er zijn nog veel parels te ontdekken” vertelt Liselotte Spuessens manager van het Portaal van Vlaanderen tijdens de opening.

Wethouder Jack Begijn: “De kernwaarden (stoer en robuust) en het DNA (haven en water)van Terneuzen komen samen in het Portaal van Vlaanderen. Het Portaal heeft alles in huis over de drie sluizen, de bouw van de Nieuwe Sluis en de bedrijvigheid rond het Kanaal Gent- Terneuzen. De vestiging van het toeristisch informatiepunt in het Portaal is dan ook een logische stap na het opheffen van het VVV eind vorig jaar. Bovendien een win-win situatie. Het Portaal krijgt meer bezoekers door de komst van het Toeristisch Informatiecentrum en het Toeristisch Informatie Punt krijgt ruimere openingstijden."

Met de komst van het TIP zetten we een eerste stap en werken we lokaal, regionaal en provinciaal verder aan productontwikkeling, promotie en marketing. Een belangrijke stap is starten met een toeristisch ondernemersnetwerk. We zoeken daarnaast samenwerking met Citymarketing Terneuzen, Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen, de Zeeuwse Marketing Organisatie (ZMO) en de gemeenten Hulst en Sluis.

Folders en routekaarten

Toeristen en inwoners kunnen bij het TIP in het Portaal terecht voor vragen, folders, routekaarten of inspiratie.