Uitzwaaidag burgemeester Jan Lonink vrijdag 23 april

Burgemeester Jan Lonink gaat bijna genieten van zijn pensioen. Op vrijdag 23 april neemt hij afscheid.

Door de coronamaatregelen verloopt het afscheid geheel digitaal. Goed nieuws. U kunt er via een livestream op lonink.terneuzen.nl bij zijn!

Symposium ‘Samen kansen verzilveren in de grensregio!’ (10.00 tot 12.00 uur)

Dit symposium richt zich op grensoverschrijdende samenwerking en de thema’s veiligheid, bestuurlijke samenwerking, cultuur en economie. Raymond Knops, demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, opent met zijn visie op de kansen voor de grensregio. Daarna gaat Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid, in op grensoverschrijdende samenwerking. De Vlaamse journaliste en VRT-nieuwslezeres Hanne Decoutere presenteert het symposium. Zij begeleidt meerdere dialogen tussen Vlaamse en Zeeuwse sprekers. Deze themagesprekken worden ingeleid door: Han Polman (commissaris van de Koning), Filip D’havé (Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse regering in Nederland) en Daan Schalck (CEO North Sea Port). Jan Lonink wordt tijdens het symposium gevraagd op de onderwerpen te reageren. Wilt u live meekijken? Klik dan op de link die op 23 april op lonink.terneuzen.nl staat!

Uitzwaaimoment (14.00 tot 16.00 uur) en buitengewone raadsvergadering (16.30 tot 18.00 uur)

Het digitale uitzwaaimoment en de buitengewone raadsvergadering zijn live te volgen. Wilt u er ook bij zijn? Op 23 april vindt u op lonink.terneuzen.nl een link om mee te kijken. Geniet samen met de burgemeester van al het moois dat voorbijkomt. Het is ook mogelijk de uitzendingen te bekijken op Jenz TV via https://www.jenz-tv.nl/tv/livestream (kabel kanaal 22).

Laat een videoboodschap achter

We willen iedereen de gelegenheid geven om nog iets tegen de burgemeester te zeggen. U kunt via de website lonink.terneuzen.nl een videoboodschap achterlaten. Wilt u nog iets kwijt aan de burgemeester? Maak dan zeker van deze mogelijkheid gebruik.

Laat bericht en foto achter

Heeft u een leuke foto met of van burgemeester Jan Lonink? En wilt u die graag delen? Dat kan! Upload de foto en uw afscheidsgroet in het gastenboek op lonink.terneuzen.nl of plaats de foto op social media met de hashtag #bedanktlonink. De foto wordt dan automatisch getoond op de fotowand op de website lonink.terneuzen.nl.

Meer informatie

Bekijk de website voor meer informatie over de uitzwaaidag van burgemeester Jan Lonink.