Volwaardig camperterrein Sas van Gent stap dichterbij

Er is een exploitant gevonden voor de camperlocatie in Sas van Gent. Jan Vinke van Reclamebureau Recht door Zee uit Sas van Gent wordt de beheerder van het terrein aan de Oostkade.

Het wordt een camperterrein met plaats voor 25 campers en voorzieningen, zoals een watertappunt, elektriciteit en een vuilwaterloospunt.

Promotie Sas van Gent

Wethouder Jack Begijn (Toerisme en plattelandsontwikkeling): “Een volwaardig camperterrein draagt eraan bij om onze gemeente aantrekkelijk te maken voor toeristen. Het promoten van het camperterrein en de omliggende regio is hierin een belangrijke pijler. We zijn ervan overtuigd dat Recht door Zee met ondernemer Jan Vinke hier een goede partij voor is”.
De exploitant is met zijn bedrijf ook aan de Oostkade gevestigd, in de voormalige Nederlands Hervormde kerk. Jan Vinke: “Voor ons is het makkelijk om een oogje in het zeil te houden, maar ook om goede contacten met de buurt en andere belanghebbenden in het gebied te onderhouden. We zullen onze plannen binnenkort aan de omwonenden toelichten.”

Procedure

De gemeente Terneuzen heeft in 2020 een aanbestedingsprocedure doorlopen voor het realiseren en beheren van het camperterrein in Sas van Gent. De poging om een exploitant te vinden liep toen spaak, omdat het camperterrein wegens bodemverontreiniging moest worden verkleind.
Recht door Zee zorgt voor het beheer en het ontwikkelen van het terrein. Dit gebeurt de komende maanden. Wanneer de voorzieningen er zijn, zullen campergasten moeten betalen voor een overnachting op de locatie. Wanneer en hoeveel dit is, wordt nog bekend gemaakt.