Burgemeester Terneuzen sluit pand wegens drugs

Burgemeester Jan Lonink heeft in januari een pand in Axel gesloten vanwege een drugsovertreding.

De bestuurlijke maatregel is genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat illegale kwekerijen veroorzaken.  

Informatie over het adres

Op 27 januari is een woning aan de Van Gistellelaan in Axel gesloten. Op 27 mei 2020 werd in deze woning 91 gram hennep en 48 gram speed aangetroffen. De woning is voor een periode van drie maanden gesloten.

Aanpak ondermijning

Criminele organisaties maken enorme winsten met drugshandel. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Overheidspartners als politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Het doel is om misstanden aan te pakken en de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.