Legen afvalcontainers

Deze week legen we uw PMD+ container. Vanwege de gladheid rijden we voorzichtig en legen we uw container misschien wat later dan u gewend bent.

Door de temperaturen onder nul, kan het zijn dat de deksel van de container vastgevroren is aan de bak. Ook kan uw afval vastvriezen in de container. De container gaat dan niet open en/of wordt niet (volledig) geleegd. Controleer of uw deksel open gaat, zodat we de PMD+ container makkelijk kunnen legen.

Tips om het vastvriezen van de deksels en afval tegen te gaan:

  • Laat de deksel van de container iets open staan door er bijvoorbeeld een stukje hout tussen te leggen. Zo vriest de deksel niet vast;
  • Leg een krant onderin de container;
  • Gooi geen nat afval in de container;
  • Stamp het afval niet aan;
  • Zet de container op een beschutte plek of een plek waar het minder koud is (schuur of afdak).

Zorg dat afval los zit

Is het afval in uw container toch vastgevroren? Maak het dan los met bijvoorbeeld een schop of hark. Anders kan het zijn dat we de container niet (helemaal) legen. We komen niet terug om de container alsnog te legen.

Strooien in de wijken

Door de sneeuw van dit weekend, is het op veel plaatsen glad. We zijn begonnen om naast de hoofd- en doorgaande wegen ook in de wijken te strooien. Bij verzorgingshuizen, scholen en bushaltes wordt sneeuw handmatig op trottoirs verwijderd.
Maar blijf opletten voor gladheid als u naar buiten gaat!