Meld verdachte activiteiten in het buitengebied

Afgelopen maanden werden in Zeeuws-Vlaanderen drie drugslaboratoria opgerold. Deze zijn kort achter elkaar in beeld gekomen. Afgelegen locaties, zoals leegstaande boerenschuren, worden door criminelen voor dit soort activiteiten uitgezocht. Ziet u op een locatie in het buitengebied verdachte activiteiten? Meld dit dan bij de politie.

Denk hierbij aan een zoete chemische geur, witte rook uit de afvoer, aanwezigheid van blauwe vaten of grote witte vloeistofcontainers, verdachte activiteiten op onverwachte tijdstippen, beslagen of afgeplakte ramen of gordijnen die nooit open zijn, grote ijzeren ketels of vrieskisten? Meld dit bij de politie via tel. 0900-8844 of via www.politie.nl. Dit kan ook anoniem en gratis via Meld Misdaad Anoniem op tel. 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar u zonder vermelding van uw naam, telefoonnummer of (IP-)adres informatie kunt geven. Of maak een melding bij het Meldpunt drugsoverlast Zeeuws-Vlaanderen via het gratis tel. 0800-0225085.

Word geen slachtoffer

Criminelen kunnen vaak niet zonder de ‘bovenwereld’. Criminelen kunnen ook u benaderen om bijvoorbeeld uw loods of schuur beschikbaar te stellen. Weet dat u maar één keer ‘nee’ kunt zeggen. Voorkom dat u de onderwereld in getrokken wordt. Na een eerste kleine misstap bent u chantabel. Het begint met gemakkelijk geld verdienen en van het één komt het ander. Eén keer wegkijken of één verleiding niet weerstaan, kost u soms de allerhoogste prijs: uw integriteit, veiligheid en vrijheid.

Aanpak ondermijning

Overheidspartners als politie, Openbaar Ministerie, gemeenten, de Belastingdienst en het RIEC werken nauw samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Het doel is om misstanden aan te pakken en de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen. Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan bij de politie. Zo levert u een bijdrage aan de veiligheid van uw eigen omgeving.