Nieuw: rolstoelvriendelijke ommetjes met uitdagingen

In de zomer van 2020 zijn in het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad 14 ommetjes gepubliceerd. In elke kern van de gemeente Terneuzen één ommetje. De ommetjes zijn gebaseerd op het Wandelnetwerk en brengen je zoveel mogelijk over onverharde paden en soms ook over een trekvlotje. Maar daardoor zijn ze meestal niet rolstoelvriendelijk. Leo Kroon van de Wandelvereniging Zelden Rust heeft nu voor alle kernen ook een rolstoelvriendelijk ommetje met soms een uitdaging gemaakt.

Het zijn ommetjes waarbij begeleiding gewenst kan zijn. Er zitten geen trappen en trekvlotjes in, maar er komen wel graspaden, onverharde paden en (kleine) hoogteverschillen in voor. Ook de weersomstandigheden zijn van invloed op de toegang tot de ommetjes. Wil je één van deze ommetjes doen? Kijk dan goed op de website van RouteYou.com of dit ommetje ook geschikt is voor jouw wensen/mogelijkheden en jouw rolstoel. Op de website kun je de wegeigenschappen zien en hoeveel hoogteverschillen er zijn.

RouteYou

De ommetjes zijn te vinden via de website van RouteYou. Ook deze ommetjes maken zoveel mogelijk gebruik van het wandelnetwerk. De lengte van de ommetjes is heel gevarieerd en tot ongeveer 5 km lang. Bekijk de ommetjes op de website. U vindt de ommetjes door te zoeken op ‘Ommetje kern rolstoel’. Of zoek op auteur \ Gemeente Terneuzen. En kenmerk: rolstoelvriendelijk.

Magazine

De eerder gepubliceerde ommetjes zijn verzameld in een magazine. U kunt een magazine bestellen voor € 5.00 via secretaris@wsvzeldenrust.nl