Ommetjes Terneuzen met de app van de Hersenstichting

Nu we met zijn allen in lockdown zitten, blijven er weinig echte sportieve activiteiten over. Wat wel kan, is wandelen! Blijven bewegen is belangrijk voor onze gezondheid. Wandelen in de eigen omgeving is leuk en ontspannend.

Vorige zomer hebben wij samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland en wandelvereniging Zelden Rust veertien ommetjes ontwikkeld in de gemeente Terneuzen. In iedere kern kun je een ommetje maken van rond de vijf en een van rond de tien kilometer. Bekijk deze ommetjes op onze website. En trek er lekker samen op uit.

Coronamaatregelen

Mag ik wel een ommetje maken gezien de coronamaatregelen? Ja, een wandeling maken mag. Bewaar minimaal anderhalve meter afstand en zoek geen drukke plekken op. De groepsgrootte buiten is vanaf 14 december vastgesteld op maximaal twee personen (met uitzondering van gezinnen). Houd je altijd aan de richtlijnen van het RIVM.

App Ommetje

De Hersenstichting heeft een gratis app ontwikkeld. Als je een van de ommetjes gaat lopen, is het leuk om deze app te downloaden. Het idee erachter is mensen te laten wandelen in een soort competitievorm. Meedoen is eenvoudig. Download de app, ‘Ommetje lopen’ in de App Store of Play Store. Meld jezelf aan en je kunt meteen deelnemen. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie. Of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Zo kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op dezelfde locatie bent. En motiveer je elkaar om dagelijks een ommetje te maken.