Start boacampagne met als thema: Onze taak, ons Terneuzen

Ze dragen een uniform en een insigne, maar het zijn geen politiemensen. U heeft er misschien wel eens mee te maken gehad: de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Ze doen belangrijk werk. Ze vormen een bekend gezicht in het straatbeeld, maar minder bekend is wat ze precies doen en wat hun bevoegdheden zijn. Daar gaan we verandering in brengen! We starten een boacampagne met als thema: Onze taak, ons Terneuzen.

De komende zes maanden brengen we met de campagne onder andere in beeld wat ze allemaal doen, wat ervoor nodig is om boa te worden en te blijven en hoe belangrijk zij zijn voor onze samenleving. Houd hiervoor onze social media-kanalen, deze website of het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad in de gaten.

Een veelzijdige baan!

Onderwerpen die tijdens de campagne aan bod komen zijn onder andere: de opleiding, de samenwerking met de politie en de diversiteit aan taken die ze hebben. Denk hierbij aan het bestrijden van drugsoverlast en de controles op de drank- en horecawet. Maar bijvoorbeeld ook de aanpak van overlast of kleinere ergernissen zoals zwerfvuil en vandalisme.

Aftrap campagne met filmpje

Donderdag 11 februari trapten we de campagne af met een mooi filmpje. Onze eigen boa’s spelen daarin de hoofdrol. Benieuwd? Bekijk het filmpje.

Doel campagne

Er wordt nog te vaak te licht over het takenpakket van een boa gedacht. Ze worden nog vaak gezien als stadswacht of parkeerwacht, maar het werkveld van de handhavers is veel breder. Ook zijn er een hoop taken van de politie bijgekomen, waardoor ze inmiddels een onmisbare partner zijn van de politie. Met deze campagne willen we inwoners ervan bewust maken dat de boa’s een belangrijke rol spelen in onze maatschappij. En we hopen te bereiken dat er (nog) meer waardering komt voor de handhavers.