Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen.

Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK.

Wat is de TONK?

De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Dit is geld van de gemeente voor als u weinig inkomen heeft als gevolg van de coronamaatregelen. En als u hierdoor problemen heeft met het betalen van uw woonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek, de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water en servicekosten. Als uw inkomen door de coronamaatregelen is gedaald, heeft u mogelijk recht op een gemeentelijke tegemoetkoming in de woonlasten en de kosten van elektriciteit, gas, water en licht.

Hoe aanvragen?

U kunt de TONK-uitkering vanaf 9 maart 2021 aanvragen via www.terneuzen.nl. Een van de belangrijkste voorwaarden is dat uw inkomen in januari 2021 minimaal 25% lager is dan uw inkomen in januari 2020. Daarnaast mag u niet te veel vermogen hebben. Op onze website vindt u alle voorwaarden en meer informatie over de TONK.