Westkade Sas van Gent weer open

Op maandag 22 maart om 12.00 uur gaat de Westkade in Sas van Gent weer open voor verkeer. De werkzaamheden aan de N252, ter hoogte van kunstmestfabriek Rosier, zijn afgerond.

Dichterbij

Jurgen Vervaet, wethouder Onderhoud en beheer openbare ruimte: “Het geduld van de inwoners, winkeliers, bedrijven en bezoekers van Sas van Gent en omstreken is flink op de proef gesteld. De Westkade is ruim twee jaar afgesloten geweest. We zitten nog steeds met corona en een beperking van de reisbewegingen, maar het is fijn dat Sas van Gent en de Belgische buurgemeenten weer een beetje dichter bij elkaar liggen!”

Verdere werkzaamheden

De komende maanden werkt Walhout Maritime BV door aan de kade en op het terrein van Rosier. Dit is ter voorbereiding op het vervangen van de grote los- en laadconstructie voor schepen. Hier heeft het verkeer geen hinder van. Naar verwachting wordt de belader aan het eind van de zomer vervangen. De weg is dan voor korte duur gestremd.

Reconstructie

De Westkade is sinds februari 2019 gesloten voor doorgaand verkeer. Uit onderzoek bleek dat de fundering van de kadeconstructie (uit 1913) sterk verzwakt was. Eind januari 2020 bereikten de gemeente Terneuzen, Rosier en Rijkswaterstaat overeenstemming over de aanpak van de reconstructie. Het bedrijf Rosier is opdrachtgever van het project. Achter de schermen waren de voorbereidingen en het vergunningstraject in volle gang. In mei 2020 startte Walhout Maritime met de reconstructie. Deze heeft, volgens planning, tien maanden geduurd. De kadeconstructie onder de weg, de kade, de weg en fietspad ernaast zijn vernieuwd.