Juli, augustus, september

 • Samen Recht Vinden: feestelijke start

  21 september 2021

  Op zaterdag 25 september vindt de start plaats in Zeeuws-Vlaanderen van het project Samen Recht Vinden. Tussen 13.00 en 14.14 uur vindt u de SRV (Samen Recht Vinden)-bus in Terneuzen, bij het Scheldetheater.

 • Kermis in Terneuzen van 17 t/m 26 september

  14 september 2021

  Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 september is het kermis in Terneuzen.

 • Informatieavond verbetering omgevingskwaliteit kanaalzone

  08 september 2021

  Inwoners van Sluiskil en de wijk Oude Vaart in Terneuzen ontvangen deze week een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over het onderzoeksproject Verbetering Omgevingskwaliteit Kanaalzone Sluiskil - Terneuzen in de brievenbus.

 • Openingstijden milieustraat vanaf 1 september weer zoals u gewend was

  31 augustus 2021

  In de maanden juli en augustus was de milieustraat in Terneuzen op aangepaste tijden geopend. Vanaf woensdag 1 september kunt u weer op de milieustraat terecht tijdens openingstijden zoals u die gewend was.

 • Doe ons een plezier, oud papier en karton hier!

  14 juli 2022

  Oud papier en karton (OPK) is een van de waardevolle afvalstromen die onze gemeente inzamelt. In Terneuzen zamelen we bij iedere woning oud papier in. Alle woningen hebben een blauwe container en bij hoogbouwwoningen staan verzamelcontainers. Vrijwilligers van organisaties en verenigingen legen elke maand deze containers.

 • Westkade Sas van Gent dicht voor afrondende werkzaamheden

  17 augustus 2021

  De Westkade in Sas van Gent is van maandag 23 augustus 7.00 uur tot vrijdag 3 september 17.00 uur gesloten voor doorgaand verkeer tussen Sas van Gent en Zelzate. Het autoverkeer van de N252 langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen wordt tijdens de afsluiting omgeleid via de Tractaatweg.

 • Brug Sluiskil 15 en 22 augustus gestremd

  26 augustus 2021

  Op zondag 15 en zondag 22 augustus is de draaibrug in Sluiskil de hele dag gestremd.

 • Voorkom ongedierte in de groene gft- bak

  14 juli 2022

  De groene gft-bak is met name in de zomer een uitgelezen plek voor vliegen om hun eitjes te leggen. Die eitjes kunnen in een week uitgroeien tot maden. Hoe voorkom je dit?

 • Fietsstroken Nieuwstraat in Koewacht krijgen nieuw asfalt

  29 juli 2021

  Van 3 tot en met 5 augustus 2021 gaat aannemingsbedrijf H4A Infratechniek B.V. de fietsstroken op de Nieuwstraat in Koewacht opnieuw asfalteren. De fietsstroken worden gefreesd en krijgen een nieuwe rode asfaltlaag.

 • Groepstraining voor kinderen van gescheiden ouders

  28 juli 2021

  Als ouders scheiden, heeft dat invloed op het leven van een kind. Plots staat hun wereld op z’n kop. Dat geldt tijdens de (echt)scheiding, direct erna, maar ook op lange(re) termijn. Kinderen kunnen het moeilijk hebben met de situatie. Welzijnsorganisatie aan-z biedt gratis trainingen, die kinderen leert beter om te gaan met veranderingen tijdens en na de scheiding. De training
  draagt bij aan het verbeteren van het contact tussen ouders en kind.

 • Steunpunt Belastingdienst in stadhuis geopend

  15 december 2021

  Burgemeester Erik van Merrienboer en directeur-generaal Peter Smink (Belastingdienst) openden op donderdag 21 juli een steunpunt van de Belastingdienst in het stadhuis van Terneuzen. Inwoners uit Terneuzen en omgeving kunnen met vragen over belastingen en toeslagen terecht voor een persoonlijke afspraak. Zo’n afspraak maken kan via de BelastingTelefoon. Het steunpunt is open op maandag en donderdag.

 • Voorkom stank in de groene bak

  14 juli 2022

  In de zomer stijgen de temperaturen en kan de inhoud van de groene afvalbakken stinken. Zeker als je er vis- en vleesresten in gooit. Het vocht in gft-afval en etensresten zorgen voor die nare geurtjes.

 • Let op: aangepaste openingstijden milieustraat in juli en augustus!

  21 juli 2021

  In juli en augustus 2021 is de milieustraat op andere tijden geopend dan u gewend bent. Van maandag tot en met vrijdag is de milieustraat open van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. Op zaterdag kunt er terecht van 9.00 tot 15.00 uur.

 • Werkzaamheden N290 Rondweg Zaamslag

  21 juli 2021

  Van maandag 26 juli tot en met vrijdag 6 augustus krijgen de rotondes van de
  N290 Rondweg Zaamslag, ter hoogte van de kruising van de N290 | Veerstraat en de
  kruising N290 | Terneuzensestraat, nieuw asfalt.

 • Straat van de toekomst

  21 juli 2021

  Op donderdag 15 juli was wethouder Sonja Suij (Onderwijs) aanwezig bij de eindpresentatie van het project ‘Straat van de toekomst’ van ROC Scalda.

 • Gemeente Terneuzen hoog in verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente

  15 juli 2021

  De gemeente Terneuzen heeft een goed ondernemersklimaat voor MKB-bedrijven. Dit blijkt uit de zesde editie van de tweejaarlijkse verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente, door MKB-Nederland. In de landelijke verkiezing staat de gemeente Terneuzen op de tiende plaats. Zeeland als provincie staat op een mooie derde plek. Uit het onderzoek blijkt dat gemeenten tijdens de coronacrisis hun dienstverlening voor ondernemers hebben verbeterd en dat ondernemers dat ook zo ervaren.

 • Uitkomst onderzoek Dethon: directeur en leidinggevende stoppen

  15 juli 2021

  De algemeen directeur van Dethon heeft vandaag bekendgemaakt dat hij in overleg met het bestuur besloten heeft te stoppen met zijn functie bij Dethon. Het is de bedoeling dat al op korte termijn een (interim) directeur zijn taken overneemt. De aanleiding voor het besluit van de directeur zijn de uitkomsten van de onderzoeken die het afgelopen jaar naar Dethon hebben plaatsgevonden. Ook een leidinggevende heeft aangegeven bij Dethon uit dienst te treden naar aanleiding van de onderzoeken.

 • De Zorgbalie neemt hulp bij huishouden van zo-net over

  15 juli 2021

  De Zorgbalie neemt in oktober de huishoudelijke hulp van zo-net in de gemeente Terneuzen over. De gemeente Terneuzen heeft in een aanbestedingstraject de dienstverlening van zo-net voorlopig gegund aan deze partij. Alle medewerkers van zo-net krijgen een aanbod om bij de Zorgbalie in dienst te treden.

 • Belastingdienst opent steunpunt in stadhuis

  15 december 2021

  De Belastingdienst opent op woensdag 21 juli een nieuw steunpunt in het stadhuis in Terneuzen. Na Terneuzen volgen nog negen nieuwe steunpunten in gemeentehuizen, wijk- of stadscentra. De nieuwe steunpunten zijn een aanvulling op de reeds bestaande 21 balies van de Belastingdienst. Op deze manier is hulp bij belastingzaken voor iedereen dichtbij.

 • Westkade Sas van Gent bijna twee weken dicht

  07 juli 2021

  Van maandag 23 augustus 7.00 uur tot naar verwachting vrijdag 3 september 22.00 uur is de Westkade in Sas van Gent gesloten voor het doorgaand verkeer tussen Sas van Gent en Zelzate.

 • Doe elkaar een lol, deel onder de 18 geen alcohol!

  06 juli 2021

  Op 1 juli 2021 veranderde de bestaande Drank- en Horecawet in de Alcoholwet. Deze wet richt zich nog scherper op het voorkomen en terugdringen van problematisch drankgebruik. Eén van de belangrijkste veranderingen is dat het doorgeven van alcohol van een meerderjarige aan een minderjarige in de publieke ruimte strafbaar wordt. Zowel diegene
  die de alcohol doorgeeft als ook de minderjarige die de alcohol ontvangt, kan een boete krijgen van € 100,- per persoon.

 • Wie wint de MVO-prijs Zeeuws-Vlaanderen?

  06 juli 2021

  Welke Zeeuws-Vlaamse ondernemer scoort het best op maatschappelijk verantwoord ondernemen? Ondernemers in Zeeuws-Vlaanderen kunnen zich kandidaat stellen voor de tweede editie van de MVO-prijs.

 • Verspreiding jodiumtabletten vanaf 12 juli

  29 juni 2021

  Alle inwoners van de gemeente Terneuzen tot 40 jaar, krijgen tussen 13 en 23 juli jodiumtabletten thuisgestuurd. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) verzorgt de verzending.

 • Statiegeld op kleine plastic flesjes

  29 juni 2021

  Per 1 juli 2021 zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flessen frisdrank en water. Dit bevordert het hergebruik van plastic flessen en helpt zwerfafval te verminderen.

 • Werkzaamheden aan MFC De Statie in Sas van Gent

  20 mei 2021

  In de zomervakantieperiode van 2021 voert Woongoed Zeeuws-Vlaanderen bouwwerkzaamheden uit aan Multifunctioneel centrum (MFC) De Statie, Canadalaan 2e in Sas van Gent. De werkzaamheden betreffen het verstevigen van de vloerconstructie. De werkzaamheden vinden plaats in de zomerperiode, omdat dan de minste gebruikers aanwezig zijn in het gebouw. Woongoed is eigenaar van het gebouw en heeft de huurders van De Statie op de hoogte gebracht. Woongoed en de gemeente zijn met de huurders in gesprek over het gebruik van het gebouw tijdens de werkzaamheden.