Groepstraining voor kinderen van gescheiden ouders

Als ouders scheiden, heeft dat invloed op het leven van een kind. Plots staat hun wereld op z’n kop. Dat geldt tijdens de (echt)scheiding, direct erna, maar ook op lange(re) termijn. Kinderen kunnen het moeilijk hebben met de situatie. Welzijnsorganisatie aan-z biedt gratis trainingen, die kinderen leert beter om te gaan met veranderingen tijdens en na de scheiding. De training
draagt bij aan het verbeteren van het contact tussen ouders en kind.

De groepstraining is ontwikkeld voor kinderen in de gemeente Terneuzen waarvan de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. Dit kan kort of lang geleden zijn. Het programma Stoere Schildpadden is ontwikkeld voor kinderen van 4 t/m 6 jaar (groep 1 en 2). Dappere Dino’s is er voor kinderen van 6 t/m 8 jaar (groep 3 en 4). Ook de ouders van de kinderen worden betrokken bij de training. De training bestaat uit twaalf wekelijkse bijeenkomsten van 45 minuten. Een groep bestaat uit zes à zeven kinderen.

Aanmelden en meer informatie

Wilt u uw kind aanmelden voor de training? Neem dan contact op met aan-z, telefoonnummer (0115) 563 015, of e-mail jeugdengezin@aan-z.eu. Wilt u meer weten over het programma? Neem dan een kijkje op www.aan-z.eu/jeugd/dapperedino of neem contact op met aan-z.