Steunpunt Belastingdienst in stadhuis geopend

Burgemeester Erik van Merrienboer en directeur-generaal Peter Smink (Belastingdienst) openden op donderdag 21 juli een steunpunt van de Belastingdienst in het stadhuis van Terneuzen. Inwoners uit Terneuzen en omgeving kunnen met vragen over belastingen en toeslagen terecht voor een persoonlijke afspraak. Zo’n afspraak maken kan via de BelastingTelefoon. Het steunpunt is open op maandag en donderdag.

Persoonlijk contact

Burgemeester Van Merrienboer: "Een inwoner wil in persoonlijk contact kunnen staan met een dienstbare overheid. Ik ben daarom erg blij dat de Belastingdienst vandaag een steunpunt opent in ons stadhuis. Voor een aantal vragen over belastingen en toeslagen wil je elkaar recht in de ogen kunnen kijken. Inwoners in Zeeuws-Vlaanderen gaan hun weg vinden naar dit steunpunt. Dit is een plek waar je persoonlijk contact vindt met de Belastingdienst, ook als je naderhand een vervolgvraag hebt. Dan is het fijn als je een vertrouwd gezicht in het steunpunt ziet."

Eerste steunpunt

Peter Smink, directeur-generaal bij de Belastingdienst, benadrukt de ambitie van de uitvoeringsorganisatie. "Iedere burger in Terneuzen en omgeving wil ik het vertrouwen geven dat als gaat om belastingen en toeslagen, hulp dichtbij is. We helpen mensen graag met persoonlijk contact als hulp via de BelastingTelefoon nog onvoldoende een oplossing biedt. Dat doen we binnen ons bestaande balienetwerk, maar vanaf nu ook in het steunpunt in Terneuzen. We gaan deze start een goed vervolg geven. Onze ambitie is om in 2021, verspreid over het land, nog negen steunpunten te openen in andere gemeentehuizen, stad- of wijkcentra. Zo is hulp voor iedere burger toegankelijk en bereikbaar."