Nieuwsberichten Coronavirus

 • Coronatoegangsbewijzen

  28 september 2021

  Sinds zaterdag 25 september heeft iedereen van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs nodig bij bezoek aan bijvoorbeeld een restaurant of theater. Dit toegangsbewijs kunt u vinden in de CoronaCheck-app op uw mobiele telefoon of via de website CoronaCheck.nl uitprinten. Naast het coronatoegangsbewijs neemt u ook een paspoort, rijbewijs of
  ID-kaart mee.

 • Ode aan 'de helden van corona'

  28 juli 2021

  Vanaf vrijdag 23 juli hangen er twaalf banieren met striphelden op de Markt van Terneuzen. Deze banieren zijn een ode aan iedereen die in coronatijd veel heeft betekend voor een ander.

 • Bezoekers en toeristen zijn niet verplicht om in quarantaine te gaan

  22 april 2021

  Voor bezoekers aan Zeeland geldt op dit moment geen verplichting om in quarantaine te gaan. De laatste dagen zijn hierover veel vragen gesteld aan gemeenten door Belgische (dag)toeristen.

 • Coronadashboard vernieuwd

  01 februari 2021

  Het coronadashboard op laat zien hoe het met de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland gaat. Veel cijfers en grafieken zijn ook per gemeente beschikbaar. Vanaf deze week heeft het dashboard een nieuwe homepage met meer ruimte voor uitleg over de cijfers.

 • Corona-steunfonds dorps- en buurthuizen gemeente Terneuzen

  19 december 2020

  Dorps- en buurthuizen in de gemeente Terneuzen kunnen een beroep doen op het gemeentelijke Corona-steunfonds dat onze gemeente voor dat doel heeft ingesteld. De gemeente wil daarmee dorps- en buurthuizen helpen die het financieel lastig hebben als gevolg van de coronapandemie.

 • Coronawet vervangt noodverordeningen

  02 december 2020

  Vanaf 1 december is de Tijdelijk wet maatregelen COVID-19 van kracht. Het kabinet heeft de noodverordeningen vervangen door deze tijdelijke coronawet en daarbij horende ministeriële regelingen. Vanaf maart 2020 namen de veiligheidsregio’s de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus op in zogenaamde noodverordeningen. Noodverordeningen zijn voor (crisis)situaties van beperkte tijd. Maar de coronacrisis duurt langer. Daarom zijn de noodverordeningen vervangen door de tijdelijke coronawet.

 • Corona-steunfonds cultuur gemeente Terneuzen

  20 november 2020

  Culturele voorzieningen in de gemeente Terneuzen kunnen een beroep doen op het gemeentelijke Corona-steunfonds dat onze gemeente voor dat doel heeft ingesteld. De gemeente wil daarmee lokale culturele voorzieningen helpen die als gevolg van de Corona-pandemie in financiële problemen zijn gekomen. In het bijzonder door het wegvallen van inkomsten uit kaartverkoop en horeca.

 • Download de CoronaMelder-app

  10 oktober 2020

  Vanaf vandaag 10 oktober kun je de CoronaMelder-app gebruiken. De app is een aanvulling op het bron- en contactonderzoek van de GGD. De app waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona.

 • Mondkapjes verplicht bij bezoek aan het stadhuis en Sportcentrum Vliegende Vaart

  09 oktober 2020

  De gemeente Terneuzen stelt het dragen van mondkapjes verplicht in de eigen publieke binnenruimten in het stadhuis en in Sportcentrum Vliegende Vaart. Deze verplichting geldt voor zowel medewerkers als bezoekers vanaf 13 jaar. Medewerkers die achter het veiligheidsscherm aan de balie zitten hoeven geen mondkapje te dragen.

 • Aandacht voor elkaar

  07 oktober 2020

  Burgemeester Lonink maakte een persoonlijke videoboodschap voor inwoners en organisaties in de gemeente Terneuzen, in het kader van de landelijke campagne 'Aandacht voor elkaar'.

 • Nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd

  29 september 2020

  Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht.

 • Nederland en België hanteren wederzijds 'code oranje'

  30 september 2020

  Dinsdag 28 juli heeft Nederland ‘code oranje’ afgegeven voor de provincie Antwerpen in België. Reis dus alleen naar Antwerpen als dit noodzakelijk is. Sinds dinsdag 28 juli geldt in België code oranje voor Nederland. Dit betekent dat Nederland een bestemming is waar beperkingen gelden voor wie erheen wil.

 • Coronacrisis aangewezen als archief-hotspot

  28 juli 2020

  De gemeente Terneuzen heeft standaard archiveringstaken, maar kan ook ‘hotspots’ archiveren. Een hotspot is een bijzondere periode of gebeurtenis waarover (digitale) informatie moet worden bewaard.

 • Fietsenstalling Herengracht Terneuzen weer geopend!

  30 juni 2020

  De fietsenstalling aan de Herengracht in Terneuzen is weer geopend. Deze was door corona tijdelijk gesloten. Er is een nieuwe ingang gemaakt, zodat in- en uitgaand verkeer elkaar niet kruist.

 • Openbaar sanitair open en 100% verhuur toegestaan

  26 juli 2021

  Vanaf 15 juni mogen de openbare sanitaire voorzieningen overal open. Ook is besloten dat er vanaf 15 juni geen limiet meer is op verhuurde slaapplaatsen.

 • Bel 0800-1202 voor een coronatest

  01 juni 2020

  Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

 • Speelkooien, pannakooien en skatebanen vanaf 1 juni weer open!

  01 juni 2020

  Vanaf 1 juni zijn alle speelkooien, pannakooien en skatebanen in de gemeente weer open! Ze waren vanaf begin april gesloten, omdat gebruikers zich niet hielden aan de 1,5-meter-regel en het verbod op groepsvorming.

 • Wmo-vervoer per 1 juni onder voorwaarden

  03 juni 2020

  Vanaf 1 juni is het voor Zeeuwse pashouders weer mogelijk om - onder voorwaarden - gebruik te maken van Wmo-vervoer. Nu de samenleving geleidelijk weer op gang komt, is de vraag naar Wmo-vervoer groot. In verband met de coronacrisis kon men vanaf 25 maart alleen gebruik maken van Wmo-vervoer voor strikt noodzakelijke ritten: bezoeken aan huisarts, ziekenhuis of supermarkt.

 • Tegemoetkoming voor kosten omrijden door gesloten grens

  29 mei 2020

  Op 18 maart 2020 sloot België haar grenzen. Daardoor is het sindsdien – afgezien van een aantal uitzonderingen – niet mogelijk om van Zeeuws-Vlaanderen via België naar de rest van Nederland te rijden. Dit zorgt voor Zeeuws-Vlamingen, en met name inwoners van de gemeente Hulst, voor extra kosten. Zij moeten omrijden via de Westerscheldetunnel en maken zo extra kilometers. Om deze particulieren en bedrijven te helpen, heeft de Provincie Zeeland in overleg met de drie grensgemeenten (Hulst, Sluis en Terneuzen) een subsidie beschikbaar gesteld.

 • Geen verbod meer op gebruik strandhokjes in Zeeland

  18 mei 2020

  De strandhokjes (dagcabines) in Zeeland mogen vanaf 16 mei weer gebruikt worden. Veiligheidsregio Zeeland besloot vandaag dat dit verbod in de Zeeuwse corona-noodverordening vervalt. Bij het gebruik van de strandhokjes geldt zoals op alle plekken: vermijd drukte en houd afstand. Verder is het van belang dat strandbezoekers rekening houden met het feit dat strandtenten en openbare toiletten niet open zijn. Ook is er nog maar beperkt toezicht op de stranden, omdat de strandwachten nog niet actief zijn.

 • Veiligheidsregio Zeeland wil meer toerisme toestaan in verantwoorde stappen

  03 augustus 2020

  Veiligheidsregio Zeeland wil in verantwoorde stappen het toerisme verder toelaten. Vanaf nu zijn alle individuele sanitaire voorzieningen weer toegestaan (zoals een chemisch toilet). Dit geldt voor alle typen verblijven. Gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen blijven gesloten conform de landelijke maatregelen. VRZ wil per 15 mei de regels verder versoepelen. En ook per 29 mei mits de zorg het aankan. De Veiligheidsregio heeft vandaag een stappenplan vastgesteld na overleg met de Zeeuwse burgemeesters, de GGD en de toerismesector.

 • Opstart basisonderwijs, speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs vanaf 11 mei

  07 augustus 2020

  Scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs gaan vanaf maandag 11 mei 2020 op een aangepaste manier open. Ook de kinderopvang (kinderdagopvang, voor- en buitenschoolse opvang en gastouderopvang) gaat vanaf die dag open. Dit heeft de overheid op 22 april 2020 besloten. Naar school kunnen gaan is essentieel voor kinderen, belangrijk voor ouders en cruciaal voor de samenleving.

 • Voorwaarden versoepeling toerisme Zeeland

  03 juli 2020

  De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zet een eerste stap in het weer toelaten van ‘recreatief nachtverblijf’. Eind maart werd besloten om dit in Zeeland tot nader order te verbieden. Nu heeft VRZ besloten dat bezoekers onder voorwaarden vanaf 1 mei weer in Zeeland mogen overnachten.

 • Toerisme vanaf begin mei in eigen verblijf en deel accommodaties mogelijk

  07 augustus 2020

  Voorlopig kan de deur voor het toerisme in Zeeland maar beperkt open. De aantrekkingskracht van Zeeland is groot en vrije toestroom kan daardoor onverantwoord worden. Dat zou teveel vragen van de nu al zwaarbelaste zorg. En verdere verspreiding van het coronavirus blijft op de loer liggen. De Veiligheidsregio Zeeland wil daarom in beheersbare stappen gasten verwelkomen in Zeeland. Zo mogen eigenaren van een tweede verblijf (bepaalde categorieën) binnenkort weer in hun eigendom overnachten. Vanaf dan mag ook een deel van de accommodaties in Zeeland verhuurd worden. Dit besloot de Veiligheidsregio vandaag na overleg met de toeristische sector en de Zeeuwse burgemeesters. Volgende week wordt de precieze ingangsdatum (begin mei) gekozen en de uitwerking bekendgemaakt.

 • Erehaag bij uitvaarten en troost- en bemoedigingsacties onder voorwaarden toegestaan

  03 juli 2020

  De Veiligheidsregio Zeeland vindt het van groot belang dat mensen in de gelegenheid worden gesteld om bij een uitvaart in aangepaste vorm afscheid te nemen van een dierbare en steun te betuigen aan de nabestaanden. Verder wil de Veiligheidsregio Zeeland ruimte geven aan initiatieven van inwoners om troost- en bemoedigingsacties te organiseren. Mede daarom heeft Jan Lonink, voorzitter van Veiligheidsregio Zeeland, op 22 april besloten dat er een versoepeling komt op de Noodverordening COVID-19 die begin april werd vastgesteld.

 • Maatregelen verlengd t/m 19 mei

  07 augustus 2020

  We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren, worden verlengd t/m 19 mei. Wel komt er voorzichtig ruimte voor kinderen en jongeren.

 • Training suïcidepreventie

  07 augustus 2020

  Wetenschappers vrezen een toename van suïcides (zelfdodingen) als gevolg van de financiële en psychische druk door de coronapandemie. Samen kunnen we iets doen tegen deze gevreesde stijging. Volg de gratis training.

 • Blijf thuis, ook tijdens Paasweekend!

  03 juli 2020

  Het Paasweekend komt eraan. Een lekker lang weekend, met misschien ook wel mooi weer. Vergeet niet dat het van groot belang is dat we ons allemaal aan de richtlijnen houden en zoveel mogelijk thuis blijven. Geniet liever van je vrije tijd met je gezin in de tuin of op het balkon.

 • Boetes voor niet naleven coronamaatregelen

  03 juli 2020

  Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle. Daar moet iedereen wat voor doen, En voor laten. Vanwege het coronavirus gelden voor iedereen regels. De politie en de boa’s treden op als deze regels overtreden worden. Daarbij kun je een forse boete krijgen. Omdat er nogal wat vragen zijn over deze maatregelen en boetes, zetten we hieronder de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.

 • GGD Zeeland sluit consultatiebureau tijdelijk

  03 juli 2020

  GGD Zeeland sluit tijdelijk het consultatiebureau in het Gezondheidscentrum in Axel. Ingeplande afspraken worden verplaatst naar andere consultatiebureaus in de gemeente Terneuzen. Ouders met een afspraak worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

 • GGD Zeeland communiceert niet meer over positieve besmettingen

  07 augustus 2020

  GGD Zeeland communiceert vanaf 4 april 2020 niet meer dagelijks over de positieve besmettingen met Covid-19 en inwoners die zijn overleden aan de ziekte.

 • Actie voedselbank Zeeuws-Vlaanderen verlengd!

  29 mei 2020

  De geefactie voor de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen is een groot succes.

 • Speelkooien, pannakooien en skatebanen niet meer gebruiken

  03 juli 2020

  Alle speelkooien, pannakooien en skatebanen in de gemeente mogen tot nader order niet gebruikt worden.

 • Coronamaatregelen verlengt t/m 28 april

  07 augustus 2020

  Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde en de meivakantie is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

 • Tijdelijke inkomensondersteuning voor ondernemers en ZZP'ers

  02 april 2020

  Bent u ondernemer of ZZP'er en woont u in de gemeente Terneuzen? Dan kunt u bij ons een tijdelijke inkomensondersteuning aanvragen als dit nodig is vanwege de corona-maatregelen.

 • Thuisblijven. Als buiten: niet in groep en afstand houden

  03 juli 2020

  Voor iedereen geldt op dit moment: blijf zoveel mogelijk thuis. Het voorkomen van verdere verspreiding van het virus is ons doel. Werk thuis als dit kan. Ga alleen naar buiten voor noodzakelijke boodschappen, om zorg te verlenen aan een ander of om een frisse neus te halen. Houd daarbij altijd 1,5 meter afstand en vermijd groepsvorming.

 • Aangescherpte maatregelen toerisme Zeeland

  03 juli 2020

  Op vrijdag 27 maart heeft Veiligheidsregio Zeeland aangescherpte maatregelen genomen naar aanleiding van het coronavirus.

 • Aanpassingen ophalen grofvuil en wisselen containers

  03 juli 2020

  Door de maatregelen in verband met de aanpak van het coronavirus, zijn er aanpassingen in het ophalen van grofvuil en omwisselen van containers.

 • Meer informatie over reizen via Belgisch grondgebied

  03 juli 2020

  In verband met de coronacrisis is het, afgezien van een aantal uitzonderingen, momenteel niet mogelijk om via België van punt A naar B te reizen in Nederland. Naar aanleiding daarvan zijn er de afgelopen dagen vragen binnengekomen van inwoners uit het grensgebied van Zeeland. In dit bericht geven we helderheid over de huidige maatregelen.

 • Brief van Zeeuws-Vlaamse burgemeesters aan Vlaamse burgemeesters in verband met de aanpak van de coronacrisis

  03 juli 2020

  De burgemeesters van de gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis hebben een open brief gestuurd aan de Vlaamse burgemeesters. Met deze brief willen de Zeeuws-Vlaamse burgemeesters begrip overbrengen voor de maatregelen die in België zijn genomen. Ze willen ingaan op de bijzondere situatie in ons Vlaams/Zeeuws-Vlaamse grensgebied. En ze willen vragen om vooral grensoverschrijdend in contact te blijven. Hieronder leest u de inhoud van de brief.

 • Corona-informatie in andere talen

  29 mei 2020

  Wonen er in jouw buurt mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn? Weten zij welke maatregelen er genomen zijn en waar ze terecht kunnen met vragen? Help elkaar zoveel mogelijk in deze tijd!
  Op de site van de Rijksoverheid vind je de belangrijkste flyers nu ook in het Engels, Spaans, Arabisch, Papiamento, Papiamentu, Pools en Turks.

 • Corona Helpdesk voor Statushouders

  29 mei 2020

  De meeste informatie over Corona is in het Nederlands. Onder 100.000 nieuwkomers (statushouders) zijn er nog veel mensen die onvoldoende de taal beheersen. Het is belangrijk dat iedereen in Nederland de juiste informatie krijgt.

 • Geen centrale examens dit jaar

  03 juli 2020

  De centrale examens gaan dit schooljaar niet door. Dat heeft minister Slob (onderwijs) besloten samen met de onderwijsorganisaties.

 • Aangescherpte maatregelen in de aanpak van het coronavirus

  03 juli 2020

  Het kabinet heeft de maatregelen op 23 maart aangescherpt in de aanpak van het coronavirus.

 • Oproep burgemeester Jan Lonink: blijf thuis

  03 juli 2020

  Het is vandaag prachtig lenteweer. Velen denken er nu aan om te gaan wandelen of fietsen in bijvoorbeeld de Braakmanbossen, aan het strand, langs een kreek of over de Westerscheldedijk. Er ontstaan plekken waar het daardoor te druk wordt. Daarom vraag ik u dringend niet op pad te gaan. Blijf zoveel als mogelijk thuis.

 • NL-ALert: houd afstand van elkaar

  07 oktober 2020

  Door het Rijk is een NL-Alert verstuurd met het dringend advies om afstand tot elkaar te houden: - Houd anderhalve meter afstand; - Ziek of verkouden? Blijf thuis!; - Bescherm uzelf en de mensen om u heen

 • Houd 1,5 meter afstand!

  03 juli 2020

  Wat houdt afstand nemen van elkaar in? De Rijksoverheid adviseert iedereen om daar waar mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Maar wat betekent dit in de praktijk? Op de website van de Rijksoverheid staat omschreven wat de richtlijnen precies zijn en wordt uitgelegd wat verstandig is te doen.

 • Noodopvang voor kinderen met ouders met cruciale beroepen

  03 juli 2020

  Het onderwijs, de kinderopvang en gastouders organiseren samen met de gemeente de noodopvang voor ouders en verzorgers in cruciale beroepen. Kinderen maken daarbij, indien mogelijk, gebruik van hun eigen opvang. Heeft u noodopvang nodig in Zeeuws-Vlaanderen en heeft u nog geen contact met een school of kinderopvangorganisatie? Vul dan het contactformulier in op de website www.kindinzeeuwsvlaanderen.nl. Hier vindt u ook de laatste informatie over noodopvang.

 • Kom niet naar Zeeland

  03 juli 2020

  De Veiligheidsregio Zeeland vraagt om Zeeland alleen nog te bezoeken als dat echt nodig is. Zowel dagtoerisme als langer verblijf door mensen van buiten de provincie wordt afgeraden. Door de verspreiding van het coronavirus geldt sinds gisteren voor de hele wereld code oranje. Dit betekent dat je alleen naar het buitenland moet reizen als dit strikt noodzakelijk is. De Veiligheidsregio Zeeland vertaalt dit advies nu ook naar de provincieschaal.

 • Werkgeversverklaring (attest tewerkstelling) ivm verplaatsen in België

  03 juli 2020

  Werkgevers voor essentiële/cruciale sectoren in de grensregio zijn afhankelijk zijn van werknemers die woonachtig zijn aan de andere kant van de grens. Werknemers hebben in België een werkgeversverklaring nodig om zich te mogen verplaatsen.

 • Nieuwe webpagina in Zeeland met informatie over het coronavirus

  29 mei 2020

  De ontwikkelingen rondom het nieuwe coronavirus (COVID-19) gaan razendsnel. Zowel in de media als op internet staat veel informatie. Maar wat is nu voor Zeeuwen van belang? Je leest het op de website www.zeelandveilig.nl/coronavirus.

 • Bericht aan jongens en meisjes

  03 juli 2020

  Beste jongens en meisjes! Het is mooi weer, dus leuk om te spelen of te kletsen op bijvoorbeeld speelplekken. Denken jullie daarbij wel aan de (hygiëne)adviezen?!

 • Persoonlijke boodschap burgemeester Jan Lonink

  08 oktober 2020

  Burgemeester Lonink heeft een videoboodschap opgenomen voor alle inwoners en ondernemers van de gemeente Terneuzen.

 • Scheldeprijs gaat niet door

  03 juli 2020

  Steeds meer sportwedstrijden worden afgelast in verband met het coronavirus. Ook de internationale wielerunie, de UCI, heeft besloten alle wielerwedstrijden tot eind april te annuleren. De wielerklassieker de Scheldeprijs die normaal gesproken op 8 april zou starten in Terneuzen en finishen in Schoten (B), gaat dus ook niet door.

 • Afvalinzameling huishoudelijk afval en Milieustraat

  03 juli 2020

  Door de landelijke maatregelen tegen het coronavirus, zijn er vragen over het inzamelen en wegbrengen van huishoudelijk afval. Deze werkzaamheden staan op de lijst van cruciaal werk dat noodzakelijk is en doorgaat. Waar nodig nemen we maatregelen.

 • Veelgestelde vragen over maatregelen in Zeeland

  16 maart 2020

  Heb je vragen over het coronavirus? Kijk dan eerst op de website van de Rijksoverheid.

 • Scherpere Corona-maatregelen en uitvoering daarvan in Zeeland

  28 oktober 2021

  Ook in Zeeland gelden vanaf zondag 15 maart verscherpte maatregelen in de aanpak van het Coronavirus. Dit zijn vergaande maatregelen. Om de maatregelen in Zeeland te coördineren is door de Veiligheidsregio GRIP 4 afgekondigd. Dit betekent dat Zeeuwse overheden en hulpdiensten gezamenlijk optrekken.

 • 15-3 Nieuwe landelijke maatregelen Corona COVID19

  03 juli 2020

  Reactie voorzitter Veiligheidsregio Zeeland (Jan Lonink): Wij steunen de nieuwe maatregelen die zojuist landelijk zijn afgekondigd. Want dit is hard nodig. We moeten voorkomen dat het virus zich snel verder verspreidt. Daarom moeten we persoonlijke contacten minimaliseren. Dat is de enige manier om de pandemie zo kort mogelijk te laten duren. Daar past bij dat nu scholen, horeca en sportclubs dichtgaan. Voor ons grensgebied voorkomen we met deze maatregelen nu ook de verschillen met België.

 • Persstatement over de maatregelen rondom Corona in Zeeland

  03 juli 2020

  Vanwege het Coronavirus gelden ook in Zeeland strenge maatregelen. “Wat we nu vooral nodig hebben is elkaar”, zegt Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland. “Iedereen kan écht persoonlijk een verschil maken. En zo verdere verspreiding van dit virus tegengaan. Wij vragen daarom nadrukkelijk in heel Zeeland ieders hulp daarbij.”

 • Twee inwoners Zeeuws-Vlaanderen besmet met coronavirus

  03 juli 2020

  Een inwoner uit Sas van Gent en een inwoner uit Aardenburg zijn besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Beide personen liggen al sinds opname in het ziekenhuis in Terneuzen in isolatieverpleging.

 • Voorlopig geen handen meer schudden

  03 juli 2020

  Het coronavirus verspreidt zich in Nederland. Ook in Zeeland zijn inmiddels inwoners ziek door dit virus. Van belang is om verdere verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan. Wij vragen daarom iedereen om alert te zijn en de hygiëne-adviezen van de overheid op te volgen. Naast de eerdere adviezen, is voor heel Nederland het extra advies gegeven om te stoppen met handen schudden. Ook op het stadhuis schudden wij bezoekers dus voorlopig niet meer de hand.

 • Informatie over het coronavirus

  03 augustus 2020

  Hebt u een vraag of wilt u meer informatie over het coronavirus?