Aandacht voor elkaar

Burgemeester Lonink maakte een persoonlijke videoboodschap voor inwoners en organisaties in de gemeente Terneuzen, in het kader van de landelijke campagne 'Aandacht voor elkaar'.

Beste inwoner van de gemeente Terneuzen,

We zitten nu 200 dagen in een landelijke crisissituatie. Een ongekende situatie, die ook erg lang duurt. Een nieuwe golf van het coronavirus komt eraan. En een duidelijk eindpunt aan deze crisis ontbreekt. Dat maakt het voor veel mensen steeds zwaarder.

De landelijke overheid start deze week het initiatief ‘Aandacht voor elkaar’. Met de bedoeling dat iedereen in Nederland de komende tijd af en toe stilstaat bij wat ons is overkomen. Bij verdriet, teleurstellingen en de gevolgen van corona. En bij de periode die vóór ons ligt. En nadenkt hoe wij elkaar kunnen steunen om samen deze moeilijke tijd door te komen.

We zijn blij met dit initiatief en hopen dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Heb jij zelf, of heeft de organisatie waar je actief voor bent, een leuk idee om een activiteit te organiseren rondom het thema ‘Aandacht voor elkaar’? Dan zeggen wij: doen! Voorbeelden van goede ideeën en activiteiten vind je op www.aandachtvoorelkaar.nl/

We hebben elkaars steun hard nodig, want deze crisis is ingrijpend voor ons allemaal. Voor mensen die dierbaren verloren, ziek werden, onzeker zijn over de toekomst, werk en inkomen. En voor mensen die er alleen voor staan, eenzaam zijn. Ons leven met dit virus is op zoveel manieren beperkt en veranderd. In het voorjaar leerden we ons aan te passen en voorzichtig te zijn. We houden afstand van elkaar. En tegelijk missen we het normale contact met elkaar. Maar we hebben – soms alleen, soms met een ander – inzet en veerkracht laten zien. Laten we deze kracht samen blijven aanmoedigen. Door aandacht te hebben voor elkaar, voor mensen die juist nu een steuntje kunnen gebruiken.

Als gemeente steunen we daarom het landelijk initiatief ‘Aandacht voor elkaar’. Want aandacht voor elkaar hebben in deze moeilijke periode, helpt. We hopen dan ook dat dit initiatief wordt omarmd door velen en dat er de komende periode veel activiteiten georganiseerd worden. Deel verhalen en luister naar elkaar.

Houd vol, blijf gezond en zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Jan Lonink,
Burgemeester van Terneuzen