Coronatoegangsbewijzen

Sinds zaterdag 25 september heeft iedereen van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs nodig bij bezoek aan bijvoorbeeld een restaurant of theater. Dit toegangsbewijs kunt u vinden in de CoronaCheck-app op uw mobiele telefoon of via de website CoronaCheck.nl uitprinten. Naast het coronatoegangsbewijs neemt u ook een paspoort, rijbewijs of
ID-kaart mee.

U krijgt een (digitaal) coronatoegangsbewijs wanneer u:

  • gevaccineerd bent;
  • of in het afgelopen half jaar corona gehad hebt;
  • of een negatief testbewijs van maximaal 24 uur oud hebt.

Digitaal bewijs

Een digitaal coronatoegangsbewijs vindt u in de (gratis) app CoronaCheck. Deze app kunt u op uw mobiele telefoon downloaden via de AppStore of de PlayStore. U logt in met uw DigiD. Uw vaccinatiegegevens worden automatisch opgehaald bij het RIVM en de GGD. U kunt in de app maximaal 1 coronabewijs per persoon laten zien. Lukt het niet om de app op uw telefoon te installeren? Vraag om hulp aan familie, vrienden of buren.

Uitgeprint bewijs

Hebt u geen mobiele telefoon? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Of gaat u naar een activiteit met mensen zonder app? Dan kunt u het coronabewijs voor uzelf en/of uw kinderen ook uitprinten. Print uw coronabewijs uit. U logt in met uw DigiD. Uw vaccinatiegegevens worden automatisch opgehaald bij het RIVM en de GGD. Vervolgens kunt u het coronatoegangsbewijs uitprinten. Hebt u geen computer en/of printer, vraag om hulp aan familie, vrienden of buren.

Telefonisch opvragen

Wanneer u geen DigiD hebt of geen computer of printer kunt gebruiken, kunt u ook telefonisch een coronabewijs opvragen.
• Hebt u uw gegevens met het RIVM gedeeld of bent u door de GGD geprikt? Dan kunt u contact opnemen met de helpdesk via tel. 0800-1421. Daar kunt u met uw BurgerServiceNummer (BSN)-nummer en uw postcode een papieren coronabewijs aanvragen. Dit bewijs wordt per post opgestuurd. Houd er rekening mee dat dit vijf dagen kan duren. Ook begeleiders kunnen op deze manier een coronabewijs aanvragen voor een ander.
• Hebt u niet uw gegevens gedeeld met het RIVM of bent u niet door de GGD geprikt? Dan kunt u contact opnemen met de zorgverlener die u geprikt heeft. Deze kan dan een papieren coronabewijs voor u uitprinten.