Nederland en België hanteren wederzijds 'code oranje'

Dinsdag 28 juli heeft Nederland ‘code oranje’ afgegeven voor de provincie Antwerpen in België. Reis dus alleen naar Antwerpen als dit noodzakelijk is. Sinds dinsdag 28 juli geldt in België code oranje voor Nederland. Dit betekent dat Nederland een bestemming is waar beperkingen gelden voor wie erheen wil.

Dinsdag 28 juli heeft Nederland ‘code oranje’ afgegeven voor de provincie Antwerpen in België. Dat is een reisadvies waarbij alle niet-noodzakelijke reizen van en naar de provincie Antwerpen met klem worden afgeraden vanwege een zeer sterke groei van het coronavirus. Reis dus alleen naar Antwerpen als dit noodzakelijk is.
En reis alleen van de provincie Antwerpen naar Nederland als dit noodzakelijk is. Kom je uit de provincie Antwerpen naar Nederland, dan word je dringend geadviseerd om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Uitzondering

Voor bepaalde groepen mensen geldt een uitzondering. Voor onder andere zorgprofessionals, grensarbeiders en transportmedewerkers geldt dat als zij voor hun werk reizen, zij niet in thuisquarantaine moeten, tenzij ze klachten hebben. Nederlanders mogen wel doorreizen door de provincie Antwerpen zonder te stoppen (om bijvoorbeeld te tanken). Meer informatie over reizen naar de provincie Antwerpen op de website van het ministerie.

Code oranje voor Nederland

Sinds dinsdag 28 juli geldt in België code oranje voor Nederland. Dit betekent dat Nederland een bestemming is waar beperkingen gelden voor wie erheen wil. Die beperkingen gelden alleen voor inwoners van de provincie Antwerpen, dus niet voor alle Belgen. Omdat Nederland niet meer een land is waar álle Belgen zonder beperkingen naar toe mogen, heeft België er voor gekozen om heel Nederland als oranje zone aan te duiden. Andere Belgen - alle inwoners van België behalve die uit de provincie Antwerpen - kunnen nog altijd zonder beperkingen naar Nederland reizen. Meer informatie over de Belgische reisadviezen op de website van de Belgische overheid.