Openbaar sanitair open en 100% verhuur toegestaan

Vanaf 15 juni mogen de openbare sanitaire voorzieningen overal open. Ook is besloten dat er vanaf 15 juni geen limiet meer is op verhuurde slaapplaatsen.

Veiligheidsregio Zeeland voerde eerder een verbod en later begrenzingen in op toeristische overnachtingen. Dit was noodzakelijk omdat de zorg overbelast kon raken. Inmiddels blijkt de druk op zorg in Zeeland al voldoende tijd beheersbaar. De landelijke hygiënemaatregelen moeten uiteraard overal worden opgevolgd om besmettingen te voorkomen.

Gelijk met landelijk beleid

Eerder was gepland dat op 1 juli de laatste restrictie zou vervallen in Zeeland. De voorzitter van  Veiligheidsregio Zeeland heeft besloten om dit moment met twee weken te vervroegen. Het beleid van Zeeland is daarmee vanaf 15 juni gelijk met de rest van Nederland. De totale bezettingsgraad zal overigens naar verwachting de komende weken nog onder de 75 procent blijven. Maar individuele ondernemers die een hogere bezetting kunnen hebben, worden nu niet meer beperkt.

Focus op openbare ruimte

Voorzitter Veiligheidsregio Jan Lonink: ”Wij hebben extra maatregelen getroffen die een beperking waren voor bezoekers en ondernemers. Dat was in de afgelopen periode hard nodig omdat we zo’n toeristische provincie zijn. Maar tegelijkertijd is ons streven altijd geweest om zo snel als mogelijk de restricties op te heffen. Dat kan nu, maar we moeten tegelijkertijd aandacht houden voor het opvolgen van de hygiënemaatregelen zoals de anderhalve meter en dus het voorkomen van drukte in de openbare ruimte. Want het virus is natuurlijk niet weg. De afgelopen weken hebben we al ervaring opgedaan in het monitoren van drukte en het nemen van maatregelen als het echt te druk wordt. Ook geven wij informatie voor bezoekers over de regels in Zeeland. Wij blijven ons met ondernemers en betrokken organisaties inzetten voor deze gezamenlijke Zeeuwse aanpak.”