Oktober, november, december

 • Meld vuurwerkoverlast

  28 december 2021

  Illegaal vuurwerk zorgt voor flinke overlast. De handel in en opslag van dit vuurwerk is verboden.

 • Clubbin’ 2K22 tijdens Oud en Nieuw

  28 december 2021

  Net als vorig jaar bezorgen Zeeuwse en landelijk bekende artiesten en DJ’s jou weer een spectaculair Oud en Nieuw. Geheel vanuit je eigen woonkamer kun je genieten van het grootste online event: Clubbin’ Zeeland 2K22.

 • Lever kerstboom in en maak kans op een VVV cadeaubon

  05 januari 2022

  Na de feestdagen kun je jouw kerstboom inleveren op een verzamellocatie. Dit kan op woensdag 5 januari 2022 van 13.00 tot 16.00 uur. Als je hem inlevert, maak je kans op een VVV cadeaubon!

 • Duur gas? Korting op je huis isoleren!

  14 december 2021

  De gemeente Terneuzen helpt je als particuliere woningeigenaar met energie besparen. Vanaf 14 december kun je gratis een ‘Groene Bon’ ter waarde van €85 aanvragen via www.duurzaambouwloket.nl/groene-bon-zeeland. Deze cadeaubon kun je tot 23 december aanvragen en besteden bij een bouwmarkt bij jou in de buurt. Wees er snel bij, want op is op!

 • Word geen slachtoffer

  15 december 2021

  Criminelen hebben meestal de ‘bovenwereld’ nodig voor hun illegale activiteiten. Ze kunnen ook u benaderen met de vraag om uw loods of schuur beschikbaar te stellen. Vaak bieden ze veel geld aan. Doe het niet. Voorkom dat u de onderwereld in getrokken wordt. Eenmaal in het criminele circuit, is het lastig om daar nog uit te ontsnappen.

 • Vuurwerk: voorkomen is beter dan genezen!

  14 december 2021

  In de maand december vraagt Politie Zeeuws-Vlaanderen samen met de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen aandacht voor de gevaren van vuurwerk. ‘Voorkomen’ is het sleutelwoord. ‘Voorkom overlast, voorkom schade en voorkom ongevallen’, zo luidt onze gezamenlijk oproep.

 • Stadsdichtersgilde Terneuzen

  14 december 2021

  Op zaterdag 11 december presenteerde wethouder Frank Deij (Cultuur) het stadsdichtersgilde van Terneuzen. Dit gilde bestaat uit zes stadsdichters uit onze gemeente: Jorien Brugmans, Peter Knipmeijer, Aukje-Tjitske Dieleman, André van der Veeke, Ingeborg Haalboom en Eric van Laere.

 • Nieuwe stap in samenwerking North Sea Port District

  01 december 2021

  De zes gemeenten en twee provincies van het ‘Nort Sea Port District’ hebben woensdag 1 december, een nieuwe stap gezet in hun samenwerking. De partners hebben een Benelux Groepering voor Territoriale Samenwerking (BGTS) opgericht. Ze gaan over de grens heen nog intensiever samenwerken rond duurzaamheid, leefkwaliteit en mobiliteit.

 • Bespaar op uw energiekosten

  20 januari 2022

  De prijzen van energie stijgen. We zullen meer moeten gaan betalen voor gas en stroom. Het is nu een goed moment je energiecontract te bekijken. De gemeente Terneuzen biedt haar inwoners de mogelijkheid om via Gezondverzekerd.nl – Goedkope energie, een nieuw energiecontract af te sluiten waarmee ze mogelijk kunnen besparen op een oplopende energierekening.

 • Haltehelden in actie op busstation Terneuzen

  23 november 2021

  Op het busstation in Terneuzen zijn sinds kort als proef twee haltehelden actief. Deze helden Christy en Kira zorgen dat het busstation schoon en netjes blijft. Ook staan zij reizigers met vragen te woord. Hiermee zorgen zij voor een betere wachtbeleving en een veiliger gevoel voor reizigers. De haltehelden zijn het visitekaartje van het busstation!

 • Zon zoekt grote daken

  02 november 2021

  Niet iedereen heeft een dak dat geschikt is voor zonnepanelen. Daarom zijn er postcoderoosprojecten.

 • Week van de Pleegzorg van start

  02 november 2021

  Van woensdag 3 tot en met woensdag 10 november is het de Week van de Pleegzorg.

 • Inwoners Sluiskil ontvangen brief over grondwateroverlast

  20 oktober 2021

  Ruim 700 huishoudens in Sluiskil ontvangen deze week een brief. In die brief worden zij uitgenodigd om inzicht te geven in de actuele situatie van vochtproblemen in hun huis. Ook wordt hen de mogelijkheid geboden om tijdens een huisbezoek in gesprek te gaan over hun persoonlijke situatie.

 • Tweede ronde warmtescans voor particuliere woningen van start

  12 oktober 2021

  De gemeente Terneuzen heeft de tweede ronde voor warmtescans voor particuliere woningeigenaren opengesteld. Met een voucher van de RRE-subsidie kunt u een gratis warmtescan van uw woning laten uitvoeren.

 • Een veilig buitengebied? Help mee!

  12 oktober 2021

  Op 12 oktober starten we samen met Meld Misdaad Anoniem (M.) de campagne ‘Tijdelijke huurders in jouw buurt?’, waarbij we aandacht besteden aan hoe u verdachte activiteiten in het buitengebied kunt melden.

 • Sluis, Hulst en Terneuzen sluiten aan bij Meld Misdaad Anoniem

  27 september 2021

  De gemeenten Sluis, Hulst en Terneuzen werken vanaf nu samen met Meld Misdaad Anoniem (M.). Bij Meld Misdaad Anoniem (M.) kan je anoniem melding doen over o.a. hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude, onverklaarbaar vermogen. De relevante meldingen zet het meldpunt door aan o.a. de politie en nu dus ook aan de gemeenten.

 • Boa's werken mee aan het bestrijden van drugsoverlast

  23 september 2021

  De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) hebben een hoop taken. Een van die taken is het sluiten van drugspanden. Ze doen dat in opdracht van de burgemeester. Dit is een bestuurlijke maatregel op basis van de opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De reden van een sluiting kan zijn wanneer er handelshoeveelheden drugs aanwezig zijn. Of door brandgevaar vanwege een illegale kwekerij.

 • Burgemeester Terneuzen sluit twee panden wegens drugs

  21 september 2021

  Burgemeester Erik van Merrienboer heeft in september twee panden gesloten vanwege drugsovertredingen. In Sluiskil werd op 13 september een woning vergrendeld. De sluiting blijft drie maanden van kracht. Op 16 september werd een woning in Biervliet voor zes maanden gesloten.

 • Inspraak concept gemeentelijk verkeer- en vervoerplan

  17 september 2021

  De verkeersstructuur in en om Terneuzen is de afgelopen decennia ingrijpend gewijzigd. Ook de komende jaren wordt er verder gewerkt aan een veilig en bereikbaar Terneuzen. Daarnaast spelen er vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening, klimaat en duurzaamheid. Dit vraagt om een integrale visie op het gebied van mobiliteit, verkeer en vervoer: een gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan (GVVP). Het concept ligt momenteel ter inzage.

 • Word Gastheer van het Landschap

  14 september 2021

  Ben jij horecaondernemer of toeristische ondernemer in de gemeente Terneuzen? Doe mee met de cursus ‘Gastheer van het Landschap’!