Haltehelden in actie op busstation Terneuzen

Op het busstation in Terneuzen zijn sinds kort als proef twee haltehelden actief. Deze helden Christy en Kira zorgen dat het busstation schoon en netjes blijft. Ook staan zij reizigers met vragen te woord. Hiermee zorgen zij voor een betere wachtbeleving en een veiliger gevoel voor reizigers. De haltehelden zijn het visitekaartje van het busstation!

Wanneer de inzet goed bevalt, kan de halteheld een blijvende werkplek op het busstation worden. De werkplek is bedoeld om langdurig werkzoekenden weer aan de slag te laten gaan. De jobcoaches van Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen en team Stadsservice van de gemeente Terneuzen begeleiden de dames.

Onderdeel Regio Deal

Vanuit de Regio Deal ‘Zeeuwen zelf aan zet’ dragen het Rijk en de Provincie Zeeland de kosten van de pilot. Doel van de Regio Deal is inwoners betrekken bij vraagstukken rond onder meer de kwaliteit van de woon- en leefomgeving. De proef is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen verschillende partners in Zeeland en de maatschappelijke verplichting om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar zinvol werk.

Lekker wachten

De halteheld is onderdeel van het project ‘Lekker wachten’. Veel studenten in Zeeland zijn afhankelijk van het openbaar vervoer om van en naar school te reizen. Hoewel er van alles gedaan wordt om wachttijd te voorkomen, moeten ze ook wel eens wachten. Omdat er op het busstation dan weinig te beleven is, werkt de Provincie Zeeland hier samen met de gemeente Terneuzen en Connexxion aan een prettige wachtbeleving. Zo is de wachtruimte inmiddels aangepakt, is er wifi beschikbaar en komt er binnenkort een watertappunt.