Sluis, Hulst en Terneuzen sluiten aan bij Meld Misdaad Anoniem

De gemeenten Sluis, Hulst en Terneuzen werken vanaf nu samen met Meld Misdaad Anoniem (M.). Bij Meld Misdaad Anoniem (M.) kan je anoniem melding doen over o.a. hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude, onverklaarbaar vermogen. De relevante meldingen zet het meldpunt door aan o.a. de politie en nu dus ook aan de gemeenten.

Meld Misdaad Anoniem (M.) is een onafhankelijk meldpunt en geen onderdeel van de politie.
Burgemeester Erik van Merrienboer (Terneuzen): “We hebben bij het signaleren van criminele activiteiten de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Dat kunnen we als politie en gemeente niet alleen. Durft iemand niet naar de politie te stappen, vanwege angst voor wraak of omdat ze de dader kennen, dan kunnen ze anoniem melding doen bij Meld Misdaad Anoniem (M.).”

Melden is belangrijk

Burgemeester Jan-Frans Mulder (Hulst): “Alleen als de anonimiteit echt gewaarborgd kan worden, stuurt het meldpunt de anonieme melding door aan de gemeente. Anoniem is dus ook echt anoniem. Wij kijken vervolgens of we op basis van de anonieme melding, bijvoorbeeld in samenwerking met de politie, kunnen ingrijpen.”
Burgemeester Marga Vermue (Sluis): “Melden is belangrijk! Door de signalen die we zo krijgen, kunnen we nog gerichter optreden tegen (ondermijnende) criminaliteit.”

Hoe werkt melden via M.?

Wil je anoniem een melding doen? Meld Misdaad Anoniem (M.) is zeven dagen per week bereikbaar via tel. 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kan je 24/7 online melden via de website www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.