Stadsdichtersgilde Terneuzen

Op zaterdag 11 december presenteerde wethouder Frank Deij (Cultuur) het stadsdichtersgilde van Terneuzen. Dit gilde bestaat uit zes stadsdichters uit onze gemeente: Jorien Brugmans, Peter Knipmeijer, Aukje-Tjitske Dieleman, André van der Veeke, Ingeborg Haalboom en Eric van Laere.

Het gilde gaat op verzoek en op eigen initiatief gedichten schrijven voor diverse gelegenheden. Daarnaast zullen de dichters allerlei activiteiten ontplooien.

Belang voor leefbaarheid
Wethouder Frank Deij wees op het belang van het dichtersgilde voor de leefbaarheid van de gemeente Terneuzen. "Economen gaan over de welvaart van de stad, maar schrijvers, dichters en muzikanten gaan vooral over het humeur van de samenleving. En dat humeur kan nu wel een booster gebruiken."

Vers in Terneuzen
Hij had voor de dichters een toepasselijk cadeau met een knipoog naar de naam van het gilde: Vers in Terneuzen. Alle dichters kregen een ganzenveer met een potje inkt en een boodschap mee van de wethouder. Deij: "Als symbool voor het ambacht. Ik verwacht van jullie dat je niet in de verleden tijd blijft hangen, maar er vers mee zullen schrijven."

Speciale momenten
Het is de bedoeling dat de gemeente minstens zes keer per jaar gebruik gaat maken van het gilde. "Dat kan bij speciale momenten zijn, zoals de opening van de nieuwe bibliotheek, bij de vijftigste verjaardag van ons stadhuis of bij de gemeenteraadsverkiezingen. Maar het gilde neemt zeker ook zelf initiatief. Het heeft daar grote vrijheid in."

HDJdichtersgilde_03H2443