Tweede ronde warmtescans voor particuliere woningen van start

De gemeente Terneuzen heeft de tweede ronde voor warmtescans voor particuliere woningeigenaren opengesteld. Met een voucher van de RRE-subsidie kunt u een gratis warmtescan van uw woning laten uitvoeren.

De infraroodbeelden van de warmtescan laten warmtelekken in uw woning zien en waar isolatiekansen liggen.

Warmtescan

Wilt u weten of u veel energie kunt besparen met isolatie? Of heeft u een oudere woning en wilt u weten hoe goed de woning is geïsoleerd? De RRE (Regeling Reductie Energieverbruik) helpt u graag om dit inzichtelijk te maken en om uw woning te verduurzamen. Een warmtescan of warmtefoto laat zien op welke plekken warmte uit uw woning lekt. Dit kan bijvoorbeeld bij kozijnen zijn, of bij de rand van het dak. Ook als de muren niet goed geïsoleerd zijn, of als dubbelglas lek is, is dit zichtbaar op het warmtebeeld. Zo kunt u gericht maatregelen treffen om uw woning energiezuiniger te maken. Het dichten van een kier kan al flink in de stookkosten schelen! Bij de scan krijgt u een adviesrapport met oplossingen. Ook kunt u 15 minuten (video)bellen met een expert. De warmtescan wordt van buitenaf gemaakt, u hoeft er niet voor thuis te blijven. Als het buiten goed koud is, hoeft de verwarming ook niet extra te worden gestookt.

Vraag voucher aan voor 5 november

Met de RRE-subsidie is de warmtescan gratis. De voucher kan tot en met vrijdag 5 november 2021 worden verzilverd. De scan wordt uiterlijk 31 december 2021 uitgevoerd. Vraag uw voucher aan. Na de bevestiging van uw aanvraag ontvangt u meer (praktische) informatie.