We halen textiel binnenkort thuis bij u op

We starten weer met het huis aan huis ophalen van textiel in de gemeente Terneuzen. Vanaf 22 november halen we in samenwerking met Dethon het textiel op. We starten in de kern Terneuzen.

In de week voor de ophaaldag in uw wijk of kern, krijgt u een flyer met de datum in de brievenbus. Bij de flyer zit een plastic zak die u kunt gebruiken. Heeft u meer textiel? Doe dit dan in een grijze zak en plaats de extra zakken erbij. Knoop de zakken goed dicht. En zet het textiel voor 8.00 uur aan de straat. Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd en hergebruikt. Dus heeft u textiel waar u van af wilt? Doe het in de zak en help mee aan een duurzame samenleving.

Wat mag in de textielzak?

Draagbare kleding, linnengoed (handdoeken, theedoeken, tafelkleden, lakens, dekbedovertrekken), gordijnen, lappen stof, schoenen (per paar aan elkaar gebonden) tassen, riemen en sjaals en ook speelgoed (knuffels, auto’s, poppen, spellen).

Geen textiel

Wat niet in de zakken mag is tapijt, ernstig vervuilde kleding (verfvlekken, chemicaliën), nat textiel, gescheurde stukken stof, dekbedden, kussens en dekens.