Week van de Pleegzorg van start

Van woensdag 3 tot en met woensdag 10 november is het de Week van de Pleegzorg.

Tijdens deze week vragen pleegzorgorganisaties landelijk aandacht voor de ruim 800 kinderen in Nederland, die nog wachten op een pleeggezin. Met de campagne #groenlicht willen ze meer mensen enthousiasmeren voor het pleegouderschap. Zodat ieder kind zo thuis mogelijk kan opgroeien.

De drie Zeeuwse pleegzorgorganisaties Juvent, Timon en William Schrikker Gezinsvormen organiseren samen de Week van de Pleegzorg in Zeeland. Er zijn netwerkbijeenkomsten en trainingen, speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten en pleegouders ontvangen een attentie vanuit de verschillende Zeeuwse pleegzorgorganisaties.

Informatieavond in Terneuzen

Interesse om pleegouder te worden? Dan zijn de informatieavonden iets voor u. Pleegzorgorganisatie Timon organiseert op maandag 22 november een informatieavond in Terneuzen. Tijdens deze avond krijgt u informatie over pleegzorg en kunt u vragen stellen aan ervaren pleegouders. De informatieavond is op maandag 22 november, inloop 19.15 uur, aanvang 19.30 uur. Locatie: Lodewijk College, Zeldenrustlaan 2. Meld u aan.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Week van de Pleegzorg? Neem een kijkje op de website.