Word geen slachtoffer

Criminelen hebben meestal de ‘bovenwereld’ nodig voor hun illegale activiteiten. Ze kunnen ook u benaderen met de vraag om uw loods of schuur beschikbaar te stellen. Vaak bieden ze veel geld aan. Doe het niet. Voorkom dat u de onderwereld in getrokken wordt. Eenmaal in het criminele circuit, is het lastig om daar nog uit te ontsnappen.

Het begint met gemakkelijk geld verdienen en van het één komt het ander. Weet dat als u erin meegaat u chantabel bent. Ze zetten u onder druk, zo nodig met intimidatie en geweld. Daardoor kunt u er niet zomaar mee stoppen. Eén keer wegkijken of één verleiding niet weerstaan, kan grote gevolgen met zich meebrengen. Het kost u uw eigen veiligheid, de veiligheid van familieleden, en/of uw vrijheid.

Doe het niet en meld (anoniem)
Wordt u benaderd? Ga er niet op in. Maak melding bij de politie via tel. 0900-8844 of via www.politie.nl. Wilt u liever anoniem melden, bijvoorbeeld omdat u bang bent voor wraak? Dat kan ook. Bel Meld Misdaad Anoniem (M.) op tel. 0800-7000 (gratis) of ga naar de website www.meldmisdaadanoniem.nl. M. is het onafhankelijke meldpunt waar je zonder vermelding van naam, telefoonnummer of (IP-)adres informatie kunt geven.

Drugslabs_facebook_1920 x 1080