Gratis lint beschikbaar om overlast visdiefjes te voorkomen

Het broedseizoen van de visdiefjes begint weer bijna. De visdiefjes arriveren half april in en rondom het centrum van Terneuzen en broeden van begin mei tot eind juli.

Eigenaren van gebouwen zijn zelf verantwoordelijk om te voorkomen dat visdiefjes gaan broeden op het dak. Om overlast te voorkomen stelt de gemeente gratis rood/wit-lint beschikbaar voor pandeigenaren met een plat dak met kiezels of schelpen. Gratis lint kun je afhalen bij de publieksbalie van de gemeente, op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur. Een afspraak maken is niet nodig!

Broedplaatsen

Al ruim tien jaar zorgen we ervoor dat de visdiefjes in alle rust kunnen broeden op speciaal voor hen ingerichte broedplaatsen. Zo zijn er broedplaatsen bij de radartoren aan het sluizencomplex en drijvende broedeilanden voor visdiefjes op en nabij het terrein van DOW en in de Margarethapolder. Binnenkort komt er nog een drijvend broedeiland bij aan de rand van het centrum! We hopen dat de overlast in het centrum van Terneuzen hierdoor nog meer vermindert.

Vragen

Voor deskundig advies over visdiefjes en/of het treffen van maatregelen, kun je contact opnemen met Alex Wieland via telefoonnummer: 06-12352169.