Laag inkomen? Vraag nu de energietoeslag aan

De prijzen van energie zijn afgelopen tijd hard gestegen. Huishoudens met een laag inkomen krijgen een extra tegemoetkoming vanuit het Rijk: de eenmalige energietoeslag van € 800. U ontvangt deze toeslag van de gemeente waar u woont, maximaal één per huishouden. De energietoeslag is voor het betalen van de hogere energierekening.

Een toeslag per adres

Woont u met meerdere mensen met een uitkering op een adres? Dan wordt de energietoeslag uitbetaald aan de hoofdbewoner. Dit is de persoon die het langst ingeschreven staat op het adres.

Bijstandsuitkering en bijzondere bijstand

Inwoners met een bijstandsuitkering hebben de energietoeslag al gekregen. Ontvangt u een bijstandsuitkering en bent u hoofdbewoner, maar heeft u de energietoeslag niet gekregen? Laat het ons weten via tel. 0115 455 000. Mensen die bijzondere bijstand ontvangen, krijgen de toeslag automatisch. U hoeft geen aanvraag in te dienen.

Laag inkomen, geen uitkering of bijzondere bijstand: aanvraag doen

Huishoudens met een andere uitkering, of met inkomen uit werk onder 120% van de bijstandsnorm, krijgen de energietoeslag niet automatisch. Vraag dan voor 31 december 2022 de energietoeslag aan. Voor meer informatie en het aanvraagformulier, ga naar onze website: www.terneuzen.nl.
Mensen die zich eerder bij ons hebben gemeld ontvangen bericht per mail of per post. U kunt het formulier ook ophalen bij de publieksbalie op het stadhuis.

Eenmalige toeslag

U krijgt deze toeslag een maal. Heeft u dit jaar (nog) geen hogere energierekening? Ook dan kunt u recht hebben op de energietoeslag. U kunt het geld opzij zetten en later gebruiken voor het betalen van de jaarafrekening.

Betalingsachterstand

Hebt u betalingsachterstanden die u nu zelf niet op kunt lossen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de gemeente en maak een afspraak. Wij helpen u graag.