Leer drugscriminaliteit herkennen in de Bijtende Bende-bus

Op vrijdag 1 april komt de Bijtende Bende naar Terneuzen. Ze plaatsen hun bus op de weekmarkt bij winkelcentrum Zuidpolder. In de bus kunt u in een virtuele 3D-omgeving de impact van drugscriminaliteit ervaren. U leert signalen herkennen en wat u met deze signalen kunt doen.

We horen bijna dagelijks in het nieuws over drugscriminaliteit en de gevolgen hiervan. Denk bijvoorbeeld aan hennepkwekerijen in woonwijken of een drugslab in het buitengebied. Het gebeurt ook hier. Drugscriminaliteit kent ook risico’s voor de omgeving. Zo is er door het illegaal gebruik van stroom of water voor een hennepkwekerij bijvoorbeeld kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast. En het dumpen van drugsafval zorgt voor de nodige schadelijke gevolgen voor het milieu.

Samen optrekken

De overheid heeft bij het signaleren van criminele activiteiten de ogen en oren van inwoners hard nodig. Door deze signalen te herkennen en door te geven, kunt u helpen om drugscriminaliteit te bestrijden. U kunt melding doen bij de politie via www.politie.nl of tel. 0900-8844. Wilt u anoniem melden, dan kan dat bij Meld Misdaad Anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of tel. 0800-7000.

De Bijtende Bende is een initiatief van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen, Taskforce RIEC Brabant-Zeeland en de Provincie Zeeland.

Bijtende Bende