Staat de Scheldeprijs al in uw agenda?

Op woensdag 6 april start vanuit hartje Terneuzen opnieuw de grote wielerklassieker, de Scheldeprijs! U kunt die dag bekende wielrenners van dichtbij zien. Iedereen is van harte welkom om dit spektakel mee te maken. Noteer 6 april dus in uw agenda!

Programma (toegang gratis)
• Om 11.30 uur worden de renners voorgesteld op het podium op de Markt;
• Om 12.45 uur volgt het startschot door wethouder Jack Begijn;
• Het rennerspark is niet toegankelijk voor het publiek.

Langs en onder de Schelde

De rit van ruim 200 kilometer gaat van Terneuzen, via het sluizencomplex en de Westerscheldetunnel, richting het Vlaamse Schoten. Er wordt letterlijk langs en onder de Schelde gereden. Daarmee doet de Scheldeprijs zijn naam alle eer aan. Wie volgt Jasper Philipsen op 6 april op en gaat als eerste over de eindmeet in Schoten?

Elf UCI World – teams en grote sprintersnamen

Op dit moment hebben zich al 23 ploegen aangemeld, waaronder elf ploegen van het hoogste UCI World-Tour niveau. Aan de start in Terneuzen verschijnen o.a. de UCI World-Tour Teams van Quick-Step Alpha Vinyl Team, Lotto-Soudal, Trek-Segafredo, UAE Team Emirates, BORA-Hansgrohe en Astana Pro Team. Onder de acht Pro Teams die zich heben ingeschreven, bevinden zich o.a. Alpecin-Fenix en het Nederlandse Beat Cycling.
Als vanouds zullen deze teams hun beste sprinters meenemen die zich kunnen meten in de eindsprint in Schoten waar de Scheldeprijs zo bekend om is.

Meer informatie over de Scheldeprijs is te vinden op www.scheldeprijs.be.