Terneuzen doet mee aan het NK Tegelwippen

Vanaf 21 maart tot en met 31 oktober vindt het NK Tegelwippen plaats. Doet u ook mee? Vervang uw (tuin)tegels door groen. Dit is goed tegen wateroverlast en zorgt voor verkoeling en biodiversiteit in de tuin.

Het weer in Nederland wordt extremer. Periodes van hitte en plensbuien zorgen voor warmteoverlast en wateroverlast. Dit komt omdat veel buurten zijn versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Meer groen gaat dit tegen. Een groenere omgeving draagt ook bij aan de biodiversiteit.

Eenvoudig meedoen

Van 21 maart tot en met 31 oktober vindt voor de derde keer het NK Tegelwippen plaats. Terneuzen doet voor de eerste keer mee. Meedoen is eenvoudig: vervang uw (tuin)tegels door groen! Geef het aantal tegels door via de website van het NK Tegelwippen. Deze tellen mee met het landelijk eindklassement.
Deel uw voor- en nafoto's ook op Facebook met #tegelwippenTerneuzen. Dan maakt u kans op een groene prijs! Let op: in Terneuzen zijn geveltuintjes helaas niet toegestaan.

Informatie en tips

Wilt u weten hoe u zichzelf en uw omgeving kan aanpassen aan het veranderende klimaat? Kijk bijvoorbeeld op de website Het klimaat verandert, Zeeland verandert mee.
De tegels die u eruit haalt, hoeft u niet perse weg te gooien. Kijk voor voorbeelden op de website van het NK Tegelwippen.