Zeeuws-Vlaamse scholen strijden tegen textielafval

Op woensdag 23 maart vond de kick-off van de Textiel Race Zeeuws-Vlaanderen plaats. In de gemeente Terneuzen gebeurde dit op basisschool De Oude Vaart. Wethouder Vervaet wenste de leerlingen succes met de actie. De Textiel Race Zeeuws-Vlaanderen vindt plaats van 28 maart tot en met 21 april. In de gemeente Terneuzen doen vier basisscholen mee aan de race. Naast De Oude Vaart zijn dit De Steiger in Terneuzen, De Vlaswiek in Koewacht en De Torenberg in Zaamslag. Deze leerlingen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel.

Leerzaam

Na een gastles nemen de scholen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk oud textiel, waaronder kleding, in te zamelen. De school die het meeste inzamelt wint een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Help mee

Woont u in de buurt van deze scholen? Laat dan tussen 28 maart en 21 april gemakkelijk en gratis uw textiel thuis ophalen. Bied uw textiel online aan via de website www.textielrace.nl.
Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of een oude handdoek. Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken.

Minder milieuschade

Wanneer u uw textiel op een juiste manier inlevert, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. De Textiel Race Zeeuws-Vlaanderen is een initiatief van de Zeeuwse gemeenten die samenwerken op het gebied van afvalverwijdering (O.L.A.Z). Voor deze race werken ze samen met de ZRD en Curitas.