Januari, februari, maart

 • Opvang Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Terneuzen

  23 maart 2022

  Vanwege de situatie in Oekraïne is het momenteel alle hens aan dek bij de Veiligheidsregio’s en gemeenten in Nederland. Ook in Zeeland.

 • Zeeuwse compostdag zaterdag 26 maart

  22 maart 2022

  Op zaterdag 26 maart is het Zeeuwse compostdag. Breng je die dag een bezoek aan een van de Zeeuwse milieustraten, dan krijg je een gratis zak compost. Dit als bedankje voor het scheiden van GFT-afval (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten). Van dit GFT-afval maken we Zeeuwse compost, een bodemverbeteraar. Dit wordt gebruikt in de landbouw, bij tuinders en door particulieren.

 • Earth hour: Op 26 maart één uur het licht uit voor de aarde

  22 maart 2022

  Op zaterdag 26 maart, tijdens Earth Hour 2022, gaat op heel veel plekken op de wereld van 20.30 uur tot 21.30 uur het licht uit. Dit gebeurt om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur op onze aarde.

 • Reactie op agressie tegen fractievoorzitter PVV Terneuzen

  16 maart 2022

  Vandaag heeft de fractievoorzitter van de PVV in Terneuzen, Patrick van der Hoeff, te maken gekregen met agressie. Bij het plakken van verkiezingsposters werd door een onbekend persoon een vuistslag aan hem uitgedeeld. Hij heeft na dit incident aangifte gedaan bij de politie.

 • Uitnodiging verkiezingsavond 16 maart

  09 maart 2022

  Na het sluiten van de stembureaus op woensdagavond 16 maart om 21.00 uur, start in het Scheldetheater in Terneuzen de verkiezingsavond.

 • Gemeenteraadsverkiezingen: volg het verkiezingsdebat of vul de stemwijzer in

  01 maart 2022

  De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Dat betekent dat je op 14, 15 en 16 maart kunt bepalen, samen met alle andere kiezers, wie er in de gemeenteraad komen.

 • Stemwijzer www.mijnstem.nl/terneuzen live

  25 februari 2022

  De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Dat betekent dat u op 14, 15 en 16 maart kunt bepalen, samen met alle andere kiezers, wie er in de gemeenteraad komen. Geen idee op wie u moet stemmen? Vul dan de stemwijzer www.mijnstem.nl/terneuzen in. Via het beantwoorden van zo’n 25 stellingen over lokale thema’s kunt u zien of de standpunten van partijen overeenkomen of niet overeenkomen met uw opvattingen.

 • Een melding openbare ruimte doe je online!

  15 februari 2022

  Een melding openbare ruimte of afgekort een mor-melding, dat doe je online!

 • De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

  15 februari 2022

  Maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart mag je stemmen voor de nieuwe gemeenteraad. Stemmen voor de gemeenteraad, is stemmen voor wat jij belangrijk vindt in de gemeente Terneuzen. Of het nu gaat om woningbouw, sport, recreatie, afval, de sluitingstijd van horeca of verkeer: het besluit van de raad merk je op straat!

 • Opening tentoonstelling WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

  14 februari 2022

  Op 22 februari 2022 opent wethouder Jurgen Vervaet (portefeuillehouder Wet maatschappelijke ondersteuning) de tentoonstelling ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’. Dit doet hij samen met Rachelle Verhage, een van de geportretteerden. Het doel van de tentoonstelling is huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar te maken en het onderwerp uit de taboesfeer te halen.

 • Laat je kind meedoen!

  08 februari 2022

  Het nieuwe jaar is begonnen: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Maar wat als er onvoldoende geld is om uw kind(eren) mee te laten doen op school of bij culturele activiteiten? De gemeente Terneuzen wil alle kinderen gelijke kansen bieden. Hiervoor werkt de gemeente Terneuzen samen met Stichting Leergeld Zeeuws-Vlaanderen. Deze stichting zorgt voor de afhandeling van aanvragen voor bijdragen aan activiteiten op gebied van sport, cultuur en/of onderwijs.

 • Startsein voor bouw jeugdhuis Othene

  08 februari 2022

  Vorige week donderdag werd het startsein gegeven voor de bouw van het jeugdhuis voor Zeeuwse Gronden aan de Kempenaarswerf in Othene. Gino van Driessche van AM Zeeland, Ralph van Dijk van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, Helga van Laak van Zeeuwse Gronden en wethouder Sonja Suij sloegen de eerste palen de grond in.

 • Regel het online!

  18 juli 2022

  Heel veel zaken regel je online via onze website www.terneuzen.nl/onlineregelen. Je kan onder andere een verhuizing doorgeven, een nieuwe container aanvragen of een parkeervergunning voor bewoners. Of heb je een uittreksel uit de burgerlijke stand nodig, bijvoorbeeld als je gaat trouwen of wanneer iemand is overleden? Ook dat regel je via onze website. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de online producten en diensten die wij aanbieden!

 • Koolmonoxidemelder(s) in huis?

  08 februari 2022

  Jaarlijks zijn er naar schatting vijf tot tien doden en honderden mensen die behandeld moeten worden voor koolmonoxidevergiftiging. Het is het ernstige gevolg van het onzichtbare gas koolmonoxide (CO) in woningen. Brandweer Nederland, de 25 veiligheidsregio’s en de Nederlandse Brandwonden Stichting waarschuwen deze week voor het gevaar van CO. Het belangrijkste verzoek in deze campagne is om een koolmonoxidemelder (CO-melder) aan te schaffen.

 • Online regel je veel! Kan het niet? Maak dan eerst een afspraak

  18 juli 2022

  Zie je een losliggende stoeptegel of een overvolle prullenbak? Of wil je een verhuizing of een parkeervergunning voor bewoners regelen? Het zijn allemaal zaken die je online kunt regelen via onze website terneuzen.nl. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de online producten en diensten die wij aanbieden.

 • Corona-steunfonds cultuur gemeente Terneuzen opengesteld voor aanvragen over 2021

  25 januari 2022

  Culturele voorzieningen in de gemeente Terneuzen kunnen over het jaar 2021 een aanvraag indienen voor een eenmalige bijdrage uit het gemeentelijke Corona-steunfonds cultuur. Dit onder voorbehoud van instemming van de gemeenteraad met de 1e perioderapportage 2022.

 • Wijziging werkwijze bestemmingsplanprocedures

  28 februari 2022

  Naar verwachting treedt op 1 januari 2023 de Omgevingswet in werking. Dit betekent dat er per 1 februari een verandering komt in de werkwijze rondom bestemmingsplanprocedures.

 • Walstroomkasten in Sluiskil

  19 januari 2022

  Rijkswaterstaat is op 13 januari gestart met de aanleg van walstroom in Sluiskil. Schepen die hier nu aanleggen, gebruiken regelmatig een dieselgenerator als stroomvoorziening. Dit geeft geluids- en stankoverlast in het dorp.

 • Bevolkingscijfers gemeente Terneuzen 2021

  06 januari 2022

  In 2021 is het aantal inwoners van de gemeente Terneuzen met 51 gestegen.
  De toename of afname van de inwonersaantallen per kern verschillen. Dit is vooral te wijten aan verhuizingen binnen de gemeente.
  De trend van geboortetekort (vergrijzing) blijft.
  Een flink aantal mensen van buiten heeft zich hier gevestigd, 300 inwoners. Het merendeel betreft mensen die hier komen werken. 79 van de 300 inwoners die hier dit jaar zijn gekomen zijn asielzoekers. Dat is conform de landelijke taakstelling.

 • 70-plussers afsprakenlijn wordt 60-plussers afsprakenlijn (met gewijzigd telefoonnummer)

  03 januari 2022

  Vanaf maandag 3 januari kunnen Zeeuwse inwoners van zestig jaar en ouder bellen naar tel. 0113-249 442 voor hulp bij het inplannen van een vaccinatieafspraak.

 • Nieuwjaarsgroet gemeente Terneuzen

  03 januari 2022

  Burgemeester en wethouders van de gemeente Terneuzen brengen een nieuwjaarsgroet uit aan iedereen die hier woont of werkt.
  Het gemeentebestuur wenst iedereen een goed 2022 met veel geluk en een goede gezondheid.
  Een gelukkig nieuwjaar!

 • Kurken apart!

  28 december 2021

  Rond de feestdagen wordt er in de meeste huishoudens wel een fles ontkurkt. Zeker met oud en nieuw knallen de flessen met (alcoholvrije) bubbels! Vanaf nu kunt u de kurken van de flessen apart inleveren bij de milieustraat. De Zeeuwse milieustraten zijn de eerste milieustraten in Nederland waar dit kan.

 • Gewijzigde openingstijden publieksbalie op vrijdag 31 december

  28 december 2021

  Vanwege oudjaarsdag (vrijdag 31 december) sluit de publieksbalie eerder. De publieksbalie in Terneuzen sluit dan om 16.00 uur.

 • Fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2022!

  21 december 2021

  Wij wensen u in deze tijd met corona en lockdowns, nog meer dan anders, fijne feestdagen en een goed uiteinde toe. En natuurlijk een gelukkig en gezond 2022, waarin corona ons normale leven hopelijk minder zal beïnvloeden.

 • Campagne ‘Wat heb je aan €30.000,- als daarna...?’ bereikte veel havenmedewerkers

  21 december 2021

  De afgelopen weken liep de campagne ‘Wat heb je aan €30.000,- als daarna...?’ in de havens van Moerdijk, Terneuzen en Vlissingen/Borsele. De campagne richtte zich op havenmedewerkers. Zij zijn regelmatig getuige van verdachte activiteiten of worden benaderd voor 'hulp' in ruil voor geld. Om ervoor te zorgen dat ze hier geen gehoor aan geven en zaken melden, startte de campagne op Facebook en Instagram.

 • Vergoeding voor kosten toegangscontrole

  18 november 2021

  Maak je als bedrijf, (sport)vereniging, culturele organisatie of organisator van evenementen extra (loon)kosten voor het controleren van coronatoegangsbewijzen (CTB)? Dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding. De landelijke overheid heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. De gemeente mag uitsluitend gelden toekennen voor extra kosten die specifiek gemaakt zijn om de CTB-controle goed vorm te geven.

 • Rioolverstopping: bel bij twijfel altijd eerst de gemeente

  12 januari 2022

  De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het rioolstelsel op gemeentegrond. Als bewoner bent u verantwoordelijk voor de riolering op uw eigen terrein. In de afbeelding is dit schematisch weergegeven. Zit de verstopping op uw eigen terrein? Dan bent u (of de verhuurder van de woning) zelf verantwoordelijk voor het oplossen van de verstopping.

 • Meld een kapotte lantaarnpaal op ovstoringzeeland.nl

  01 oktober 2021

  Stel, je fietst over straat en ziet dat een lantaarnpaal kapot is. Dan denk je waarschijnlijk dat jij daar weinig aan kunt doen. De gemeente lost dat wel op. Begrijpelijk, maar ook jij kunt helpen. Een storing aan een lantaarnpaal geef je namelijk simpel en snel door via de website ovstoringzeeland.nl

 • Altijd op afspraak naar de gemeente

  11 augustus 2021

  Wij werken altijd op afspraak. Moet u voor bijvoorbeeld een reisdocument bij ons zijn, dan is het dus belangrijk om vooraf een afspraak te maken.