Koolmonoxidemelder(s) in huis?

Jaarlijks zijn er naar schatting vijf tot tien doden en honderden mensen die behandeld moeten worden voor koolmonoxidevergiftiging. Het is het ernstige gevolg van het onzichtbare gas koolmonoxide (CO) in woningen. Brandweer Nederland, de 25 veiligheidsregio’s en de Nederlandse Brandwonden Stichting waarschuwen deze week voor het gevaar van CO. Het belangrijkste verzoek in deze campagne is om een koolmonoxidemelder (CO-melder) aan te schaffen.

Een CO-melder waarschuwt jou en je gezinsleden als het geurloze, onzichtbare en giftige koolmonoxide in je huis vrijkomt. Je bestelt een CO-melder online op CO-wijzer.nl of in de bouwmarkt bij jou in de buurt.

Koolmonoxidemelder
Tijdens deze koude dagen is heel belangrijk dat je koolmonoxidemelder in huis hebt. Vooral met de kachel aan. Wanneer je slecht ventileert, kan er koolmonoxide in je huis blijven hangen. Dat is niet alleen slecht voor je lichaam, maar ook levensgevaarlijk.

Meer informatie
Wil je meer weten over koolmonoxide, de oorzaken en de gevaren ervan? Of hoeveel koolmonoxidemelders je nodig hebt in huis? Ga naar www.co-wijzer.nl/

Bericht G_met logo