Opvang Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Terneuzen

Vanwege de situatie in Oekraïne is het momenteel alle hens aan dek bij de Veiligheidsregio’s en gemeenten in Nederland. Ook in Zeeland.

Hier moeten alle gemeenten gezamenlijk voor 2.000 opvangplaatsen voor vluchtelingen zorgen. Ook als gemeente Terneuzen nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om Oekraïense vluchtelingen onderdak en hulp te bieden. We hebben een inventarisatie gemaakt van mogelijke opvangplekken. Inmiddels vangen we de eerste vluchtelingen tijdelijk op in een hotel Terneuzen. Hier vangen we momenteel circa 40 mensen op. Daarnaast treffen we voorbereidingen voor het huisvesten van vluchtelingen in woningen van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en ZorgSaam, onder meer in Hoek en Zaamslag. Het gaat hierbij om huur- of zorgwoningen die momenteel niet voor de verhuur beschikbaar zijn, omdat ze gesloopt worden of er plannen zijn om deze te renoveren. Naar verwachting zijn eind deze week de eerste woningen gemeubileerd, zodat mensen hun intrek kunnen nemen.

Meer informatie over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne en veel gestelde vragen en antwoorden vindt u op www.terneuzen.nl/oekraine. We proberen onze informatie zo actueel mogelijk te houden, maar de informatie volgt elkaar soms snel op. We vragen hiervoor uw begrip. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Stuur dan uw vraag per e-mail naar oekraine@terneuzen.nl